Papalık ve Vatikan konferansı

Papalık ve Vatikan konferansı -Prof. Dr. Mehmet Çelik: Resmi organizasyonlarda Vatikan büyükelçisi ABDnin büyükelçisinin bile önünde ve Vatikan yeryüzündeki bütün uluslararası kuruluşlara üyedir


KOCAELİ (A.A) - Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Resmi organizasyonlarda Vatikan büyükelçisi ABDnin büyükelçisinin bile önünde ve Vatikan yeryüzündeki bütün uluslararası kuruluşlara üyedir dedi.
     Prof. Dr. Mehmet Çelik, Derince Eğitim ve Gelişim Projesi kapsamında düzenlenen Papalık ve Vatikan konferansına katıldı.
     Çelik, burada yaptığı konuşmada, Papalık tarihinin sürecini anlatarak Batı Romanın yıkılışıyla birlikte Papa ve kilisenin devlet haline gelerek güçlendiğini söyledi.
     Hiçbir Avrupalı tarihçinin Türklerin tarihte katliam yaptığını yazmadığının altını çizen Çelik, Kanuni, Budin seferi sırasında geçilen bölgeden 1 armut yedi diye kendi ordusundaki askerinin idam edilmesini istiyor. Bunu ordunun disiplini için istiyor. Oysa Haçlılar, önlerine gelen yerleşim yerlerindeki kadınları ve çocukları kirletti. İşte bizim batı medeniyetiyle farkımız budur şeklinde konuştu.
     Türklerin en çok sevdiği papanın, Türk Papa olarak da adlandırılan Roncalli olduğunu dile getiren Çelik, Türk dostu olarak bilinen Roncallinin 5 yıl boyunca papalık yaptığını, barışçıl bir kimliği olduğunu ifade etti:
     Çelik, papalık tacının 450 tane inciden oluştuğunu, papaların elbiselerinde bulunan 2 anahtarın ise dünya ve ahireti temsil ettiğini vurgulayarak, yeni papa seçiminin 117 kardinalin oylarıyla belli olacağını aktardı.
     Çelik, Vatikanın BMye daimi gözlemci konumunda olduğunu kaydederek Resmi organizasyonlarda Vatikan büyükelçisi ABDnin büyükelçisinin bile önünde ve Vatikan yeryüzündeki bütün uluslararası kuruluşlara üyedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Papalık ve Vatikan konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER