Piyasa Gözetimi ve Denetimi Eğitimi

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Eğitimi -Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ramazan Kaya: -Denetimlerle hem üreticiye hem tüketiciye çift yönlü yardımcı oluyoruz


ESKİŞEHİR (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hukuk Müşavirliğince bölgesel olarak düzenlenen, Piyasa Gözetimi ve Denetimi Eğitimi, Eskişehir İl Müdürlüğü ev sahipliğinde başladı.
     Eskişehir Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitimlere Afyonkarahisar, Bilecik, Bursa, Kütahya, Uşak ve Eskişehirden 30 denetmen katıldı.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ramazan Kaya, denetimlerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlere piyasa denetimi ve gözetimi konusunda yetkinlik elde etmiş personelin katıldığını hatırlatarak, Eğitimler, personelimizin sahada karşıladıkları sıkıntılarla ilgili hukuki olarak bilgilerini tazeleme amacını taşıyor dedi.
     Bölgesel bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya, şöyle konuştu:
     Bugün burada piyasadaki ürünler, makine aksamlarındaki güvenlik, bunların standartlara uyumu veya aykırılığı, hangi şartlara uyulması gerektiği gibi konularda genel bir bilgilendirme yapılacak.
     Denetimlerle hem üreticiye hem tüketiciye çift yönlü yardımcı oluyoruz. Şöyle ki; hem ürün güvenliğini kontrol ederek, üreticilerimizin dünyayla rekabet edebilir, kaliteli ürünler yapabilmelerine imkan sağlıyoruz hem de bunlardan yararlanan tüketicilerimizin, insanlarımızın hukukunu koruyarak, daha güvenli makine kullanmaları noktasında, en azından bu şekilde denetlemelerle yardımcı oluyoruz.
     Bakanlık hukuk müşavirleri Ilgın Güler, Serap Toprak ve Perihan Ekinci tarafından verilen ve bir gün sürecek olan eğitimde, Piyasa gözetimi ve denetiminin kapsamı, Piyasa gözetimi ve denetimi uygulanacak yerler, Gizlilik ilkeleri, İdari cezalar ve yaptırımlar gibi konular ele alınacak.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Piyasa Gözetimi ve Denetimi Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER