Sağlık Sektöründe Teknik Elamanın Önemi semineri

Sağlık Sektöründe Teknik Elamanın Önemi semineri


ERZURUM (A.A) - Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Erzurum İstihdam Fuarı etkinliklerinde seminer verdi.
     Kamu Hastaneler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğanın, İl Özel İdaresi Konferans Salonunda Sağlık Sektöründe Teknik Elamanın Önemi konulu seminer verdiği belirtildi.
     Prof. Dr. Erdoğanın sağlık sektörünün istihdam alanındaki önemini anlattığı ifade edilen açıklamada, 2002 yılında sağlık sektöründe istihdam edilen kişi sayısının 12 bin olduğu, bugün ise bu sayının 120 bin gibi büyük bir orana ulaştığı bildirildi.
     Sağlık sektöründe ulaşılan bu büyük istihdam oranının sağlık sektörüne rağbeti de artırdığı belirtilen açıklamada, Erdoğanın sunumunda şu ifadelere yer verdiği kaydedildi:
     Sağlık sektöründe teknik elemanın rolü üzerine yapılandırdığımız sunumumuzda aslında ağırlıklı sağlık olmak üzere iş alanlarında teknik eleman dediğimiz vasıflı elamanın önemine değinmeye çalışıyoruz. Sağlık sektörü çok geniş meslek gruplarını bir arada barındıran bir sektör olduğundan her alanda faklı iş deneyimi ve bilgisi olan kişileri bulmanız mümkün olan bir sektör. Sektörde çalışan bireylerin eğitimli olmaları işverenin de esas aldığı temel vasıftır. Kişiler kendilerini yetiştirdikleri, iyi eğitim aldıkları sürece sektörde istihdam olanağı bulabilirler. Bakanlığımızın başlattığı Sağlıkta Dönüşüm Programının istihdam kısmını da vasıflı elamanın değerlendirilmesi oluşturmaktadır. Bugün her ülkenin olduğu gibi bizim de sektörde yer yer vasıflı elemana ihtiyacımız olmaktadır. Bu ihtiyacı da tabi ki eğitimini iyi almış, donanımlı, aktif, üretken bireyler olarak sizler kapatacaksınız.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sağlık Sektöründe Teknik Elamanın Önemi semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER