Sağlık turizmi sektörü ve güncel gelişmeler

Sağlık turizmi sektörü ve güncel gelişmeler paneli -Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Çelik: Sağlık sektörünün kendisini Ortadoğuya daha fazla açması gerekiyor


ADANA (A.A) - Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) Başkanı Hüseyin Çelik, Sağlık sektörünün kendisini Ortadoğuya daha fazla açması gerekiyor dedi.
     Sağlık Bakanlığının desteğiyle, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), ASTD ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği tarafından ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Konferans Salonunda Sağlık turizmi sektörü ve güncel gelişmeler paneli düzenlendi.
     ASTD Başkanı Çelik, yaptığı açılış konuşmasında, Türkiyenin birçok konuda yaptığı atılıma paralel olarak sağlık sektörünün de kendi alanında bir üs olma yolunda ilerlediğini söyledi.
     Türkiyenin Ortadoğuda önemli bir rolü bulunduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
     Çukurova yöresi de bu coğrafyada sağlık alanında öne çıkmaya başlıyor. Sağlık sektörünün kendisini Ortadoğuya daha fazla açması gerekiyor. Ayrıca sağlık turizminden elde edilecek ek kaynaklarla, sunulan hizmetin kalitesini daha iyi geliştirme fırsatımız olacak.
     ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da sağlık turizminin gelir getirici bir alan olduğunu ancak bunun için bazı koşulların yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.
     Hastalara sorunsuz, kesintisiz seyahat ve konaklama imkanı sağlanması gerektiğinin altını çizen Kibar, şöyle devam etti:
     Nitelikli hekim ile akredite hastanelerin bulunması ve tedavinin hatasız gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ayrıca tedavi öncesi, tedavi sürecinde ve sonrasında hastanın ihtiyaç duyduğu refakat, yemek, eğlence, gezi ihtiyaçlarının dil bilen eğitimli kişiler desteğinde giderilmesi gerekir.
     Kamu Hastaneleri Birliği Adana Genel Sekreteri Kemal Kiraz da bugün sağlık turizminin konuşuluyor olmasının Türkiyedeki sağlık sektörünün iyi bir noktaya geldiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.
     İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Adananın yaklaşık 6 bin 500 yatak kapasitesiyle 29 sağlık bölge üssünden biri olduğunu belirterek, kentin çevre illerden de hastalara hizmet verdiğini kaydetti.
     Adananın sağlık turizminde tercih edilen bir il olduğunu belirten Özer, Kayıtlarımıza göre son 3 yıl içinde yurt dışından yaklaşık 10 bin hasta sağlık turizmi için kente geldi. Yanımızda bir Ortadoğu coğrafyası varken bu sayı neden yüz binler olmasın dedi.
     Açılış konuşmalarının ardından panelistler sunumlarını yaptı.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Sağlık turizmi sektörü ve güncel gelişmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER