Sağlıklı ve Stressiz Yaşam konferansı

Sağlıklı ve Stressiz Yaşam konferansı


KASTAMONU (A.A) - Sağlıklı ve Stressiz Yaşam konferansı düzenlendi.
     İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen konferansa, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Metin Özyalçın, Oktay Aydemir, Eşref Küçük, Ali Aydın Akkoca, İl Emniyet Teşkilatı personeli ve eşleri, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.
     Prof. Dr. Ahmet Maranki, konferansta yaptığı konuşmada,ülke içinde yaşayan insanların güvenliğinin önemli olduğunu belirterek, bu nedenle polislik mesleğinin stresli olduğunu söyledi.
     Sağlıklı yaşamanın bir sanat olduğunu vurgulayan Maranki, Sağlık olmayınca hiçbir şey olmaz. Bir polisin rahatsızlığı varsa görevini yapamaz diye konuştu.
     Maranki, insanın kendisine verilen ömrü uzatmasının mümkün olmadığını ancak, ömrü kaliteli yaşamanın mümkün olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     1960lı yıllarda ilaçlar yoktu. Son 50 yılda ilaç üretilip tüketilmeye başlandı. Her başı ağrıyan, öksüren tıksıran adama antibiyotik verilirse karaciğer, böbrek yok olur. Sağlık Bakanlığının son verilerine göre, her 100 kişiden 98i ilaç kullanıyor. Bu 98in de yüzde 62si kronik rahatsız. Yani, artık ilacı hiç bir şekilde bırakamaz.
     Konferansın ardından İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Aydemir, Marankiye plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Sağlıklı ve Stressiz Yaşam konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER