Sakaryada Kardeşlik Sofrası

Sakaryada Kardeşlik Sofrası -Sakarya Kardeşlik ve Dayanışma Topluluğunca Kardeşliğimize Sadakat adı altında Sakaryada yaşayan 81 ilin temsilcilerine yemek verildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


SAKARYA (A.A) - Sakarya Kardeşlik ve Dayanışma Topluluğunca (SADAKAT) Kardeşliğimize Sadakat adı altında Sakaryada yaşayan 81 ilin temsilcilerine yemek verildi.
     Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfında (SAKVA) düzenlenen programda topluluk adına konuşan Merderes Daşkıran, yapay sorunlar nedeniyle Türk halkının asırlar boyunca oluşturduğu birikimin anlamsız bir şekilde zayi edildiğini söyledi.
     Daşkıran, topluluk olarak Türkiyede akan kanın durmasına yönelik sergilenen barış çağrılarına katkı sağlamak istediklerini belirterek, Eti kemiğiyle imanı ve vatanı ile kanı töresiyle akraba hısımlığı ile aslında bir olan, bütün olan büyük bir ümmetin çocukları olarak maalesef birbirimize karşı kıskançlık duygularıyla şekillendirildik, kandırıldık, kışkırtıldık. Kin ve nefretle yakılan ateşlere atıldık. Çocuklarımız ve gençlerimiz savaş çığırtkanlarının elinde oyuncak oldu. Akan her kan, toprağa düşen her can kardeşti. Oluşturulan puslu havada maalesef bu gerçek unutuldu. Tüm yapılanlar çılgınca intiharlara yol açmaktan başka bir sonuç doğurmadı. Tam da bu noktada yaşadığımız sorunların orta yerinde asil bir duruşla kardeşliğimizi birbirimize hatırlatmak, bu çılgın intiharlara dur demek, bize bizliğimizi hatırlatmak önemli ihtiyaç olarak kendini hissettirmektedir.
     Sakaryada Kardeşlik Sofrası adıyla sembolik bir katkı oluşturmak için kardeşlik sofrasında buluşmak istediklerini anlatan Daşkıran, çağrılarına katkı sunan ve 81 ilin temsilcilerine teşekkür etti.
     Etkinliğe katılanlardan Emin Sakarya da programa Boluyu temsilen katıldığını ve gördüğü manzara karşısında mutlu olduğunu ifade ederek, Bu programın hayırlara vesile olmasını ve İslam kardeşliğinin sağlanmasını istiyoruz dedi.
     Sakarya, bu programın başka illerde yapılması için örnek teşkil edeceğini kaydetti.
     Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Zülal Ünlü de Erzurumu temsilen etkinliğe katıldığını dile getirerek, barış ve kardeşlik adına atılan adımları desteklediklerini bildirdi.
     Kuran-ı Kerimin okunduğu etkinlikte konuşmaların ardından temsili olarak bölüştürülen ekmekler, bir tepsiyle konularak katılımcılara dağıtıldı.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı - Çağrı Turgut
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakaryada Kardeşlik Sofrası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER