Sakin şehire kardeş kent önerileri

Sakin şehire kardeş kent önerileri -Seferihisar Belediye Başkanı Soyer: Dünyayla entegre olmuş bir Seferihisar planlamaya ve geleceğin Türkiyesi: Seferihisar hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz


İZMİR (A.A) - Türkiyenin ilk sakin şehri olan İzmirin Seferihisar ilçesi belediye başkanı Tunç Soyer, Dünyayla entegre olmuş bir Seferihisar planlamaya ve geleceğin Türkiyesi: Seferihisar hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz dedi.
     Soyer, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın dört bir yanından Seferihisara kardeş kent önerilerinin geldiğini, bu ilginin sevindirici olduğunu belirtti.
     Küçük yerleşim yerlerinde yaşayan insanların dünyadaki gelişmelere dahil olması ve kendi geleceğini şekillendirmesinin mümkün olduğunu kaydeden Soyer, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Geleceğin Türkiyesi Seferihisar hedefini koyarken, dünyayı yakından izleyen ve dünyanın yakından izlediği bir Seferihisarın hayal olmadığını söyleyerek dünya vatandaşlığı hedefiyle ilişkilerimizi planlamaya başlamıştık. Şimdi yaptıklarımızın dünyanın çeşitli yerlerinden fark edildiğini görmek bizim için çok keyifli ve motive edici. Dünyayla entegre olmuş bir Seferihisar planlamaya ve Geleceğin Türkiyesi: Seferihisar hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.
     Seferihisarın ABDnin California eyaletinde bulunan Morgan Hill, Çin Halk Cumhuriyetinin Goucgun/Yaxi ve Slovakyanın Snina kentleriyle kardeş şehir olacağı ayrıca Bosna Hersekten bir şehirle de protokol imzalanacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Sakin şehire kardeş kent önerileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER