Şampiyon Avcısı KASKİ kupayı istiyor

Şampiyon Avcısı KASKİ kupayı istiyor -Türkiyeyi FIBA Kadınlar Avrupa Kupasında temsil eden tek Türk takımı olan Kayseri KASKİ, geçen yıl finalde kaybettiği kupayı bu yıl müzesine götürmeyi hedefliyor -Kayseri KASKİ başantrenörü A


KAYSERİ (A.A) - Mustafa Önal - Esma Aygün - Türkiyeyi FIBA Kadınlar Avrupa Kupasında temsil eden tek Türk takımı olan Kayseri KASKİ, geçen yıl finalde kaybettiği kupayı bu yıl müzesine götürmek istiyor.
     Kayseri KASKİ adıyla 2011-2012 sezonunda ilk kez mücadele ettiği FIBA Kadınlar Avrupa Kupasında bir önceki sezonun şampiyonu İsrail ekibi Elitzur Prashkovsky Ramlayı eleyip finale kadar giden KASKİ, finalde şanssız şekilde Rusyanın Dinamo Kursk takımına yenilerek kupaya ulaşamamıştı.
     Kayseri temsilicisi bu sezon ise yarı finalde geçen senenin şampiyonu Dinamo Kursku kupa dışı bırakarak son iki sezonun şampiyonlarını eleme başarısı gösterdi.
     Kayseri KASKİ Başantrenörü Ayhan Avcı AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupayı bu sezon Kayseriye getirmeye çok kararlı olduklarını söyledi.
     Takımın kupayı kazanacak potansiyele sahip olduğuna işaret eden Avcı, şöyle konuştu:
     Kupanın çeyrek finalinde Dinamo Kursku eleyerek sezon başında kağıt üzerinde en büyük favori olan takımı kupada saf dışı bıraktık. Kurskun geçen yılki kupanın şampiyonu olması, buna daha da bir anlam katıyor. Bu zorlu engeli geçtikten sonra artık kupayı kazanmak istiyoruz. Bizim takım artık finali ve şampiyonluğu hak ediyor. Çünkü 2 senedir bir sene öncenin şampiyon olmuş iyi kadrolarını eliyoruz. Bu durum bence kupaya olan isteğimizi gösteriyor. Dinamo Kursku son iki sezondur ligde ve kupada bizim haricimizde yenen takım yok. Artık bu işin hakkı, bu kupayı Kayseriye getirmek. Bundan sonraki tek düşüncemiz ve çalışmalarımız da bu yönde.
     Avcu, Avrupa Kupasının yarı finalinde eşleştikleri Slovakya ekiplerinden MBK Ruzomberok hakkında da bilgiler verdi. Ayhan Avcı, Ruzomberokun yarı finale gelene kadarki tüm turlarda sahasında oynadığı maçları kaybettiğini, deplasmandakileri de kazanarak üst turlara çıktığına dikkati çekti.
     Yarı final ilk maçının 7 Şubatta deplasmanda oynanacağını anımsatan Avcı, şunları kaydetti:
     Kağıt üzerinde baktığımız zaman biz Ruzomberoktan daha kaliteliyiz. Ama Ruzomberok şehri çok iyi basketbol kültürüne sahip. 1999 ve 2000 yıllarında iki Avrupa Ligi şampiyonluğu var. Yani çok ciddi basketbol kültürü olan bir kent. Yıldız oyuncuları çok, organize bir takım, iyi bir ekolleri var. Kesinlikle küçümsememiz gereken bir rakip. En zor gördüğünüz hedefi eledikten sonra yenilmemeniz gereken maçlarda oyuncular konsantrasyon zorluğu çeker. Oyuncularımız gayet ciddi bir şekilde bu maça hazırlanıyor. Biz işimizi ciddiye alarak rehavete kapılmadan bu turu geçmek istiyoruz.
    
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Şampiyon Avcısı KASKİ kupayı istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER