SATSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı

SATSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: -Otomotiv sanayi ihracatı 20.4 milyar dolar değerine ulaştı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, otomotiv sanayisinin 2023 yılı vizyonu çerçevesinde 4 kat büyümek zorunda olduğunu belirterek, Otomotiv sanayi ihracatı 20.4 milyar dolar değerine ulaştı dedi.
     Kösemusul, SATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen Haziran ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, otomotiv sanayisinin 2023 yılı vizyonunun heyecan verici olduğunu söyledi.
     Otomotiv sanayi ihracatı 20.4 milyar dolar değerine ulaştı diyen Kösemusul, Ülkemizde otomotiv ana sanayide yaklaşık 50 bin, yan sanayide 250 bin olmak üzere yaklaşık 300 bin kişinin istihdam edildiği ve bu sayının dağıtım, pazarlama ve satış ağlarında çalışanları ile birlikte 400 bin kişi olduğu tahmin edilmektedir diye konuştu.
     Sakaryanın yaşanabilir iller sıralamasındaki yerini yükseltmek için kültür, sanat, turizm ve çevre bilinci alanlarında da çalışmalar yapılmasının gerekliliğini ifade eden Kösemusul, şunları anlattı:
     SATSO Çevre Komisyonu önderliğinde oluşturulan Çevre Platformunun çalışmalarını önemsiyoruz. Sanayi alanında başarıyla uygulanan eğitim programı UMEM Beceri 10 Projesinin 2012 yılında imzaladığımız protokol ile hizmet ve tarım sektöründe de uygulamaya koyacağız. Tarım ve hizmet sektörlerindeki firmaların iş gücü ihtiyacını karşılamak için kurslar açılabilecek ve bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu istihdam edilecek.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber SATSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER