Sigaranın Karanlık Yüzü konferansı

Sigaranın Karanlık Yüzü konferansı


İSTANBUL (A.A) - Türkiye Sigarayla Savaş Derneğince Sigaranın Karanlık Yüzü konferansı düzenlendi.
     Moderatörlüğünü Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melahat Dönmezin yaptığı konferansta konuşan eski Sağlık Bakanlarından Bülent Akarcalı, daha önce kendisinin de sigara içtiğini söyledi.
     Akarcalı, zararlarını anlayınca sigara alışkanlığından kurtulduğunu anlatarak, 1988de THYnin iç hat seferlerinde sigara içilmesinin yasaklanmasının, sigarayla mücadelede büyük bir adım olduğunu vurguladı.
     İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Başkanı Mustafa Aydın, sigarayla savaş kapsamında gece gündüz çalıştıklarını belirterek, Sigarayı bırakmak büyük bir süreç. Temel felsefemiz tek bir kişiye bile olsa sigaranın öteki yüzünü göstermek. Tek bir gencin dahi sigarayı bırakmasını, içmemesini sağladıysak amacımıza ulaştık demektir dedi.
     İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yadigar İzmirli ise Sigara yeryüzünde en öldürücü hastalıklara neden olur. Her gün yaklaşık 3 milyon kişi sigaraya bağlı hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor. Sigaranın son molekülü yeryüzünden silininceye kadar savaşılacağına inanıyorum diye konuştu.
     Konferans sonunda konuşmacılara plaket verildi.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Sigaranın Karanlık Yüzü konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER