Somalili Öğrenciler Türkçe Şenliği

Somalili Öğrenciler Türkçe Şenliği -Kastamonu Valisi Bektaş: Farklı bir dünyaya, farklı bir geleceğe ama her halükarda daha iyi bir geleceğe doğru yol alıyoruz


KASTAMONU (A.A) - İhsangazi Kaymakamlığı tarafından Somalili Öğrenciler Türkçe Şenliği düzenlendi.
     Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Türkçe öğrenmeleri için Kastamonunun İhsangazi ilçesine getirilen Somalili öğrenciler tarafından hazırlanan şenlik İhsangazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
     Şenliğin açılışında konuşan Vali Erdoğan Bektaş, Somalili öğrencilerin farklı bir ortamdan gelmelerine rağmen kısa zamanda uyum sağladıklarını belirtti.
     Bektaş, Somalili öğrencilerin farklı bir ortam ve kültürü öğrenme imkanı bulduğunu aktaran Bektaş, şöyle konuştu:
     Dünyada artık yalnız değiliz, bizi izleyenler var. Bizi sevenler var. Bizim izlediklerimiz var. Bizim sevdiklerimiz var. Farklı bir dünyaya, farklı bir geleceğe ama her halükarda daha iyi bir geleceğe doğru yol alıyoruz. Bugün burada idrak ettiğimiz ortam, bunun en önemli göstergesidir. Zor bir işti ancak bu işin üstesinden geldiler.
     Somalili çocuklarımızı kutluyorum. Onlarda ailelerinden yurtlarından, gelenek ve göreneklerinden, insanlarından ayrı bir ortamda, ciddi bir başarı gösterdiler. Burada 4 aylık sürede, barış içinde yaşamayı başardılar. Ortama uyum gösterdiler. Bizler de onları düğün merasimlerimize kattık. Onların belleklerinde Kastamonu ve İhsangazi önemli bir yer tutacaktır. Bundan sonra Kastamonu ve İhsangaziyi asla unutmayacaklar, buna inanıyoruz.
     Sunuculuğunu Somalili İlyas Alkadir Mohammed ve Nuradin Macinin yaptığı şenlikte, Somalili öğrenciler Türkçe şiirler okuyup, skeç canlardılar.
     Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu şenlikte, öğrencilerden Abdişekur Korane Mohammed Somaliden Türkiyeye geliş hikayesini anlattı.
     Şenlik, Abdi Badel tarafından seslendirilen Barış Mançoya ait Kara Sevda şarkısı ile sona erdi.
     Şenliğe, İhsangazi Kaymakamı Ahmet Başer, Kastamonu İl Müftüsü Dursun Ali Şeker ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer / Sinan Özmüş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Somalili Öğrenciler Türkçe Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER