Soykırımın tüm boyutlarını filmle anlatabiliriz

Soykırımın tüm boyutlarını filmle anlatabiliriz -ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez: -Resmi rakamlara göre 11 saatte, 613 kişinin katledildiği Hocalıyı ve Ermenistanın yaptığı diğer katliamları gerçek boyutuyla tüm dünyaya


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Resmi rakamlara göre 11 saatte, 613 kişinin katledildiği Hocalıyı ve Ermenistanın yaptığı diğer katliamları gerçek boyutuyla tüm dünyaya anlatamazsak, uluslararası arenada çok zor günler yaşarız dedi.
     Eğilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hocalı Katliamının dünyaya yeteri kadar anlatılamadığını söyledi.
     Ermenilerin, Türklere 1850 yılından beri periyodik olarak soykırım uyguladığını hatırlatan Eğilmez, bu soykırımları işleyen Ermeni çetelerinin, yaptığı katliamları övünerek anlattıklarını dile getirdi.
     Eğilmez, Türklerin uğradığı soykırımları tüm dünyaya anlatması için önemli çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, Eğer bizler Ermeniler gibi yoğun bir çalışma temposu içerisine koyulmazsak, gelecekte uluslararası arenada bizi çok sıkı günler bekliyor. Sadece Hocalıyı değil, tarih boyunca yapılan katliamları dünyaya gerçekleriyle anlatmamız şart dedi.
     Hocalı katliamını tam bir felaket olarak nitelendiren Eğilmez, şöyle konuştu:
     Hocalı katliamının 21. yıldönümü. Yani hazin günden bu yana 21 yıl geçmiş. Hocalı katliamı dünya tarihinde, özelikle modern çağı yaşayan insanlık açısından çok büyük bir felakettir. Resmi rakamlara göre 11 saatte, 613 kişinin katledildiği Hocalıyı ve Ermenistanın yaptığı diğer katliamları gerçek boyutuyla tüm dünyaya anlatamazsak, uluslararası arenada çok zor günler yaşarız. Başta Hocalı katliamı olmak üzere Ermenilerin yaptıklarını, yıllarca sadece kendimiz anlattık kendimiz dinledik ve gördüğümüz manzaraya sadece kendimiz ağladık. Dünyaya bu gerçekleri bir türlü anlatamadık.
    
     -Yalanlarla süslü filmler çeviriyorlar-
    
     Eğilmez, belgelerle ve resimlerle ispatı mümkün olan Hocalı katliamının kamuoyuna yeteri kadar duyurulamadığını, böyle devam etmesi halinde, yarın daha büyük sorunlarla karşılaşılacağını ifade etti.
     Ermenistanın yalan dolu hikayeleri tüm dünyaya anlattığını vurgulayan Eğilmez, şunları kaydetti:
     Biz 1850den bugüne kadar periyodik olarak Ermeni çeteleri tarafından öldürülmüş Türkler olarak bunları dünyaya anlatamıyoruz. Ermenistan yalanlarla süslediği filmleri dünyaya izletiyorsa, biz neden gerçekleri içeren, Fetih 1453 gibi gişe rekorları kıran bir filmle dünyaya gerçekleri anlatmıyoruz- Diaspora çok iyi çalışıyor. ABDde ve Avrupada çok ciddi faaliyetler yürütüyor. Hem Türkiye içinde, hem yurt dışında tiyatrolar, dergiler, gazeteler yayınlıyorlar. Ermeniler ülkemizdeki insanların beynine, Acaba biz soykırım yaptık mı-, Soykırımı kabul etsek ne olur- şeklinde kavramları yerleştirmeye çalışıyor. Bu konuda çok ciddi propaganda çalışması yapıyorlar.
    
     -Rusya istemezse çözüm olmaz
    
     Eğilmez, Hocalı katliamının arkasında Rusyanın olduğunu unutmamak gerektiğini ve çözüm yolunun Rusyadan geçtiğini söyledi.
     Karabağdaki sorunun, üç ülke arasında çözülmesinin mümkün olmadığını dile getiren Eğilmez, sözlerini şöyle tamamladı:
     Hocalı sorununun çözümü Ermenistandan çok Rusyadan geçer. Rusya isterse Hocalı sürüncemeden kurtulur ve Karabağda işgal ortadan kalkar. Yoksa Türkiye, Ermenistan ve Azerbaycan arasında çözüm olsa bu iş yarın çözülürdü. Rusya ikna edilmezse bu sorun sürüncemede kalır. Ermenistan ile atacağınız her adımda Rusya muhatap olarak karşınıza çıkacaktır. Bu değişmez bir gerçektir. Rusya, Karabağda soykırım olmasına zemin hazırlayarak Ermeni çetelerinin orayı işgal etmesini, Türkiye ile Azerbaycan arasında bir set kurulmasını sağladı. Son olarak şunu belirtmekte yarar görüyorum. Eğer biz belgelere dayanan dünya çapında bir film yaparsak, gişe rekorları kırar ve soykırımı tüm dünyaya anlatmış oluruz.
    
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Soykırımın tüm boyutlarını filmle anlatabiliriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER