Sporda Engelleri Kaldırıyoruz projesi

Sporda Engelleri Kaldırıyoruz projesi


AKSARAY (A.A) - Sporda Engelleri Kaldırıyoruz Projesi kapsamında engelli öğrencilere yönelik spor eğitimleri devam ediyor.
     Aksaray Rehabilitasyon Merkezi, Gönül Dostları Rehabilitasyon Merkezi ile bazı ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören engelli öğrenciler özel otobüslerle evlerinden alınarak spor eğitimi için Dağılgan Spor Salonuna getirildi.
     Burada yetenekleri doğrultusunda farklı spor branşlarına ayrılan engelli öğrenciler deneyimli antrenörler nezaretinde spor eğitimi alıyorlar. İki saate yakın süren eğitimlerin ardından öğrenciler, tekrar kendileri için özel tasarlanmış olan engelli aracıyla evlerine bırakılıyor.
     Engellilerin çalışmalarını yerinde izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, şunları kaydetti:
     Sporda Engelleri Kaldırıyoruz projesi kapsamında geçtiğimiz hafta başlatmış olduğumuz sportif eğitimlerimize bu hafta da devam ettik. Engelli çocuklarımızı evlerinden ve rehabilite oldukları merkezlerden alarak tesislerimize getiriyoruz. Deneyimli ve konusunda uzman olan antrenör arkadaşlarımız engelli kardeşlerimize spor yaptırıyor. Engellilerimizin sosyal yönlerini geliştirip herkes gibi günlük yaşamda kendilerine yer bulmalarını sağlıyoruz. Bunun yanında da çok yetenekli olan engellilerin paralimpik branşlarda milli takımların ana kaynağını oluşturmasını hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Sporda Engelleri Kaldırıyoruz projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER