Suriyeli Kardeşlere Yardım kampanyası

Suriyeli Kardeşlere Yardım kampanyası -Simav ilçesinde, 3 gönüllünün düzenlediği organizasyon kapsamında 23 günde toplanan yardım malzemeleri, tıra yüklenerek Suriyeye gönderildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Simav ilçesinde, 3 gönüllü tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Suriyedeki iç savaş mağdurlarına yardım amacıyla toplanan malzemeler, tıra yüklenerek bu ülkeye gönderildi.
     Ali Ulus, tırın hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşları Şinasi Çetiner ve Mustafa Karadağ ile gerekli izinleri alarak Suriyeli Kardeşlere Yardım Toplama Komitesini oluşturduklarını bildirdi.
     Kampanyayı, kış mevsiminde mağduriyetleri iyice artan Suriye halkına insani yardım malzemesi temin edebilmek amacıyla düzenlediklerini belirten Ulus, şöyle konuştu:
     23 günde Simav ile çevresindeki belde ve köylerde, Gediz, Emet, Şaphane ilçelerinde, giysi, ayakkabı, battaniye, kuru gıda ürünleri gibi yardım malzemeleri topladık. İç karışıklık nedeniyle Suriyede özellikle kenar semtlerde mağdur olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla bu malzemeleri tıra yükledik. Bu malzemeleri göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yardım eden herkese teşekkür ederiz.
     Çetiner de beklediklerinden fazla yardım malzemesi toplandığını dile getirerek, Suriyedeki mağdur insanların yaralarının sarılmasına bir nebze de olsa katkı sağladıkları için mutlu olduklarını anlattı.
     Karadağ ise tırdaki malzemelerin, Hatayın Kırıkhan ilçesinde faaliyet gösteren Beyazıd Bestami Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirtti.
     Daha sonra tır, Suriyeye hareket etti.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Suriyeli Kardeşlere Yardım kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER