Tarım Hayvancılık İhtisas Organize

Tarım Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Tarım Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışma başlatıldı.
     Kütahya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, bir restoranda düzenlenen toplantıda, Kütahyada ilk kez Tarım Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını ve bu tesisin Çavdarhisar ilçesinde inşa edileceğini bildirdi.
     Tarım alanında Kütahyada önemli gelişmeler yaşandığını ve hayvancılık konusunda kurulacak tesisle yeni bir dönem başlayacağını belirten Kinay, şunları kaydetti:
     En az 50 işletme, Çavdarhisar ilçesinde kurulacak Organize Sanayi Bölgesinde yer alacak ve burada takriben 10 binin üzerinde büyükbaş hayvan yetiştirilecek. Gerek besicilik gerekse süt sığırcılığı şeklinde olacak. Kısa vadede 10 bin, daha sonra 30 bin civarında büyükbaş hayvan sayısına bu bölgede ulaşacağımızı düşünüyoruz. Hayvancılık sektöründe toplu alım yem bitkisi ve buna benzer tarım yapmak üzere daha verimli bir işletmeler imkanı bu vesileyle kurulmuş olacak. Çavdarhisar ilçesi, Kütahya ilinin tam merkezinde yer alıyor. Bütün ilçelere eşit mesafede ve ayrıca Çavdarhisar Belediyemiz bu konuda ciddi bir çaba içinde. Kütahyanın ilk ve tek, Türkiyenin 19uncu Tarım Meslek Lisesi de Çavdarhisar ilçesinde bulunuyor. Çavdarhisar Barajının, buradaki su ihtiyacını önemli ölçüde karşılaması planlanıyor.
     Kinay, bölgenin altyapısı için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kredi desteği sağlanacağına işaret ederek, bundan sonra merkezde ve hayvancılık potansiyeli bulunan diğer ilçelerde de bölge oluşumları yapılmasının planlandığını belirtti.
     Tarım Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yüzde 51 hissesinin İl Özel İdaresinde, yüzde 16sının Çavdarhisar Belediye Başkanlığında, yüzde 11er hissesinin de Kütahya Hayvancılık Kooperatifleri, Ziraat Odası Başkanlığı ve Ticaret Borsasında olması kararlaştırıldı.
     Toplantıya, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Satıcı, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, Kütahya Hayvancılık Kooperatifleri Başkanı Yusuf Çalışkan, İl Genel Meclisinin bazı üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tarım Hayvancılık İhtisas Organize Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER