Taze ve Sertleşmiş Beton Özellikleri semineri

Taze ve Sertleşmiş Beton Özellikleri semineri -İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkul: -Belgeli beton almak önemli, betonda ucuza kaçmamak gerekir


BURSA (A.A) - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, Taze ve Sertleşmiş Beton Özellikleri konulu seminer düzenledi.
     Seminerde sunum yapan, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hulusi Özkul, hazır betonun üretim sürecinden dökümüne kadar tüm yönleriyle denetlenmesi gerektiğini söyledi.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2011 Temmuz ayından bu yana beton sektörüne G işaretlemesi zorunluluğu getirildiğini anlatan Özkul, belgeye sahip olmanın yanında, belgeyi veren firmaların da sıkı denetim altında tutulması gerektiğini ifade etti. Özkul, şöyle devam etti:
     Belgeli beton almak önemli, betonda ucuza kaçmamak gerekir. Hazır beton da numune değil, üretim süreci sıkı kontrol altında olmalı. Beton ne kadar kaliteli olursa olsun, uygulaması da bir o kadar önemli. Bu da ancak inşaat sektörünün kalifiye çalışanlara sahip olmasıyla mümkün olabilir. Betonun bakımında nem, sıcaklık ve süre büyük önem taşıyor. Bu noktalardan herhangi birinin eksikliğinde kürün de istenilen seviye yakalanamaz. Nem beton içerisinde yüzde 80nin altına düşmemeli ve hidratasyon kaybolmamalı.
     Prof. Dr. Özkul, soğuk havada dökülen betonun da çeşitli yalıtım malzemeleriyle korunması gerektiğini sözlerine ekledi.
     Deprem kuşağında yer alan ve büyük bir yapı stoku bulunan Bursada konunun önemine dikkat çekmek ve kamuoyu duyarlılığını artırmak üzere yola çıktıklarını kaydeden İMO Bursa Şubesi yetkilileri, semineri bu amaçla üyelerini bilgilendirmek üzere düzenlediklerini belirtti.
     (UMT-DOĞ)
<< Önceki Haber Taze ve Sertleşmiş Beton Özellikleri semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER