Tekneden Tuvale Resim ve Ebru Sergisi...

Tekneden Tuvale Resim ve Ebru Sergisi...


ANKARA (A.A) - Polatlı Belediyesi Kültür Müdürlüğü kursiyerlerinin resim ve ebru çalışmalarından oluşan Tekneden Tuvale Resim ve Ebru Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
     Polatlı Konak Güldeste Salonunda açılan sergiye, Kaymakamı Gürsoy Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Şaban Yılmaz, Ali Öztürk, İlçe Müftüsü Mehmet Uslu, Belediye Meclisi üyeleri Yaşar Konuk, İsmail Hakkı Akgök, AK Parti Polatlı ilçe Kadın Kolları Başkanı Hanife Yıldırım ve kursiyerlerin yakınları katıldı.
     Yakup Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, (Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir) diyen Atatürkün aslında neyi söylemeye çalıştığını sanatla iç içe olan, sanatla hemhal olan herkes çok iyi bilir. Bizimde bu yaptığımız işlerle karanlığı delen bir ışık olabilmektir. Bu hususta eğer gençlerimizin, çocuklarımızın zihninde, kalbinde, gönlünde bir ufuk açabilmişsek kendimizi bununla bahtiyar görürüz dedi.
     Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ise belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Belediye Başkanı Çelik öncülüğünde güzel işler ortaya koyduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
     Bilgin, şöyle konuştu:
     Polatlı Belediyemizin 2011-2012 Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü tarafından tertip edilen ve yaklaşık 7-8 aydır devam eden resim, ebru, ney ve keman kurslarını başarıyla bitiren değerli kursiyerlerimizin sembolik olarak bir kısmının sertifikasını tertip ediyoruz ve arkadaşlarımızın hazırlamış oldukları bir birinden güzel eserleri birlikte izleme fırsatını sizlerle yaşıyoruz. Tabii sanat ve kültür son derece önemli. Polatlı Belediyemizin kültür ve sanat dalında yapmış olduğu faaliyetler yalnızca Polatlıda değil, Ankarada değil Türkiye çapında ses getiren faaliyetlerdir.
     Kursiyerlerimizin eserlerini büyük bir hayretle, büyük bir takdir duygusuyla izleme fırsatı bulduk. 1000 civarında eser burada sergileniyor. kursiyer arkadaşlarımızın ve kurs hocalarımızın ifadelerine göre bu kadar daha eser de sergilenmeyi bekliyor.
     Daha sonra davetliler hep birlikte sergiyi gezerken, ney ve keman kursiyerleri de bir konser verdi.
     Sergi, iki gün açık kalacak.
     (AT-BİL)
<< Önceki Haber Tekneden Tuvale Resim ve Ebru Sergisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER