Ticari araç sürücülerinin bilgilendirilmesi

Ticari araç sürücülerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi toplantısı -EGM Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Avan: -Türkiyede şu anda 16 milyon 200 binin üzerinde tescilli motorlu araç, 23 milyon civarında da sür


ŞANLIURFA (A.A) - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, Türkiyede şu anda 16 milyon 200 binin üzerinde tescilli motorlu araç ve 23 milyon civarında da sürücü bulunmaktadır dedi.
     Avan, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun (TŞOF) Şanlıurfada düzenlediği Ticari araç sürücülerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi toplantısında yaptığı konuşmada, ticari araç sürücüleriyle bilgi paylaşımında bulunma amacıyla dönem dönem toplantılar yaptıklarını belirtti.
     Trafik ortamında daha fazla bulunan ticari araç sürücülerini bilinçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Avan, şunları kaydetti:
     Türkiyede şu anda 16 milyon 200 binin üzerinde tescilli motorlu araç ve 23 milyon civarında da sürücü bulunmaktadır. Yaklaşık 1 milyon 250 bine yakın araç da ticari olarak faaliyet göstermektedir. Bunlar çok yoğun bir şekilde trafik ortamında bulunmaktadır. Bu da tüm araçlarımızın yüzde 7,5ini oluşturmaktadır.
     Trafikte daha yoğun bir şekilde oldukları için kazaya karışma oranlarında ticari araç sürücülerimizin daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda TŞOF ile yaptığımız çalışmalar neticesinde 20 ilimizde araç sayıları, nüfus, kaza ve sürücü sayıları göz önüne alınarak bilinçlendirme çalışması yapıyoruz.
    
     -TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın-
    
     TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın da Türkiyedeki yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 90nın kara yoluyla yapıldığını belirtti.
     Ticari araçların kara yollarında özel otomobillere göre daha fazla olduğuna değinen Apaydın, şöyle devam etti:
     Trafik sorunu dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan yaşamını tehdit eden önemli sorunların başında geliyor. Bu sorun Dünya Sağlık Örgütü tarafından insanlığı tehdit eden küresel halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmektedir. Ancak trafik kazaları her geçen gün toplumun her kesimini etkileyen bir problem olmaya devam etmektedir.
     Apaydın, şoförün trafik güvenliği konusunda eğitimli ve bilinçli olmasının, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı kalabilmesinin, trafik güvenliğini de doğrudan etkilediğini ifade etti.
     Bunun için şoförün meslek eğitimi ve meslek standartlarının belirlenmesinin önemine işaret eden Fevzi Apaydın, Bu kapsamda en önemli hedeflerimizden birisi şoförlük meslek standartlarının hazırlanması ve uygulamaya konulması çalışmalarını başlattık diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Örnek şoför ve örnek trafik polisi olarak belirlenen kişilere ödülleri verildi.
     (RUF-DAŞ-İSM)
<< Önceki Haber Ticari araç sürücülerinin bilgilendirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER