Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri projesi

Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri projesi


VAN (A.A) - Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile projesi kapsamında, İzmirden gelen 140 aile, Vanlı ailelerle yemekte buluştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan projenin çalışmaları Vanda devam ediyor.
     Proje kapsamında Van Sevgi Kadınlar Derneğinin organizasyonuyla İzmirden Vana gelen Yeni Oluşum Derneği üyelerinden bir grup, gönül elçisi Vanlı kadınlarla yemekte buluştu.
     Vali Münir Karaloğlunun eşi Sevim Karaloğlu, yemekte yaptığı konuşmada,ihtiyaç sahiplerine el uzatmak gerektiğini söyledi.
     Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Bizler Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir düsturunu hayatına hayat kılan bir anlayışın mensuplarıyız. Asırlardır, düşenin elinden tutmayı erdemlik olarak gören bir felsefenin izleğinde yol alıyoruz. Sağlam kökleriyle maziden istikbale uzanan birey ve toplum hayatımız, bu sac ayakları üzerinde günümüze ulaşabildi. Şimdilerde ülkemizi ve toplumumuzu bu değerleri ve asil duruşlarıyla yeniden insanlığın nazarlarına sunuyoruz.
     Türkiyede başlatılan ve Vanda da hayata geçirilen projenin destekçilerinin yalnızca devlet ve hükümet olmadığını anlatan Karaloğlu, projenin en güçlü destekçilerinin sivil toplum kuruluşları olduğunu ifade etti.
     Karaloğlu, Vandaki Sevgi Kadınlar ve İzmirdeki Yeni Oluşum Derneği bu kuruluşlar arasında öne çıkıyor dedi.
     AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de kentteki depremden sonra ülkede kardeşlik, birlik ve beraberlik bağlarının güçlendiğine dikkati çekerek, doğuyla batının kardeş olduğunun farkına varılması için projenin önemli olduğunu belirtti.
     İzmir Yeni Oluşum Derneği Başkanı Günseli Esma Türkoğlu, Vanlıların kendilerini çok sıcak karşıladıklarını söyledi.
     Türkiyenin en batısından en doğusuna kardeşlik için geldiklerini aktaran Türkoğlu, kardeşliği sadece bir ziyaretle bırakmak istemediğini, Vanlı aileleri de en kısa zamanda İzmire beklediklerini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Yeni Oluşum Derneği Başkanı Günseli Esma Türkoğlu da Sevim Karaloğlu ve Ayşe Sinana ziyaret anısına birer plaket verdi.
     Programın ardından İzmirli ve Vanlı ailelere kentin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER