Türkiyede 2012 Çin Kültür Yılı etkinlikleri

Türkiyede 2012 Çin Kültür Yılı etkinlikleri -Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği, Denizlide Guizhou Halk Kültürü Sergisi açtı


DENİZLİ (A.A) - Türkiyede 2012 Çin Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Denizlide Guizhou Halk Kültürü Sergisi açıldı.
     Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneğince organize edilen serginin açılışına Çinin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Hua You, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Tan Ataç ve davetliler katıldı.
     AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel bağları geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen serginin açılışında yaptığı konuşmada, iki ülke halkının tarih boyunca çeşitli sebeplerle bir araya geldiğini belirtti.
     Akşit, Çin ile belki en büyük ortak noktamız tarihi uzun süren birliktelikler. Onun için birlikteliklerimizi paylaşmamız, karşılıklı birbirimizi tanımamız da çok anlamlı dedi.
     Çinin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Hua You ise ülkesiyle Türkiye arasında stratejik ilişkiler bulunduğunu hem siyasi hem de kültür birliğinin sıkı bir şekilde geliştiğini ifade etti. You, serginin de Türkiye ve Çin arasındaki dostluk ve işbirliğinin bir sembolü olduğunu kaydetti.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da Çinli misafirleri ağırlamaktan ve serginin Denizlide açılmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Çinin kültürel değerlerinin tanıtıldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioglu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Türkiyede 2012 Çin Kültür Yılı etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER