Türkiyenin en büyük camisi Gaziantepe yapılacak

Türkiyenin en büyük camisi Gaziantepe yapılacak -Caminin temelini Başbakan Yardımcısı Arınç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin atması bekleniyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte Türkiyenin en büyük camisinin temeli, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Aile ve Sosyal politikalar bakanı Fatma Şahinin katılımıyla atılacağı bildirildi.
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 1800lü yıllarda yapıldığı belirlenen tarihi Gümrük Hanının, uzun süre han ve konaklama yeri olarak hizmet verdiğini ve daha sonra Gümrük Müdürlüğü tarafından kullanıldığı için Gümrük Hanı olarak anıldığını belirtti.
     Geçen yıla kadar kaderine terk edilen hanın, çatılarında ve duvarlarında çökmeler meydana geldiğini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Mülkiyeti vakıflara ait hanı, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiralayıp, 1 milyon 803 bin TL harcayarak restorasyonu ve tefrişatını 9 ayda tamamladık. Bu yıl içinde kullanıma açtığımız hanı, özellikle yemenisinden tutun bakırcısı, sedefçisi, ahşap işleri gibi benzer meslek ustalarını yerleştirerek yaşayan müze haline dönüştürdük. Ustalar burada hem sanatlarını icra ediyorlar, hem de satışlarını yapıyorlar. Vakfa ait olduğu için buranın resmi açılışını 8 Aralık Cumartesi günü Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahinin katılımıyla gerçekleştireceğiz.
    
     -Türkiyenin en büyük camisi olacak
    
     Tahmazoğlu ayrıca, Türkiyenin en büyük camisi olacağını belirttiği Akkent Camisinin temelinin de aynı gün atılacağını ifade etti.
     Kahramanmaraşta Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın ziyareti esnasında yapılan Abdülhamit Han Camisini gezerken, Başbakan Erdoğanla aralarında kısa diyalog geçtiğini aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Başbakanımız Gaziantepe de büyük bir cami yapılması konusunda talimat verdi. Çalışmalara başlayarak, büyük bir yer bulmak için araştırma yaptık. Akkent Mahallesinde 100 bin metre karelik parkın içinde cami alanımız vardı. Bölgede büyük bir cami yaptırmayı söylediğimiz bir iş adamı destek sözü verdi. Şimdi camimizin temelini atacağız.
     Kocatepe Camisi, Sultanahmet Camisi ve Adanadaki Merkez Sabancı Camisinden daha büyük olacak. Varakları ve avlusu ile 10 bin metrekarelik alanı olacak. Gaziantepin böyle bir camiye ihtiyacı vardı. En kısa sürede tamamlanması için belediye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Böylelikle Gaziantepe de Türkiyenin en büyük camisini kazandırmak inşallah nasip olacak.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Türkiyenin en büyük camisi Gaziantepe yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER