Ulusal Antep fıstığı ve Badem Çalıştayı

Ulusal Antep fıstığı ve Badem Çalıştayı başladı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, Ulusal Antep fıstığı ve Badem Çalıştayı başladı.
     AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Üniversitesinde başlayan ve 2 gün sürecek çalıştayın açılışında, Adıyamanın geçmişten beri Antep fıstığı ve badem gibi birçok ürünü kaliteli üreten bir bölge olduğunu belirtti.
     Son dönemde yörede ürün çeşitliliğini ve üründe kaliteyi yükseltme konusunda çalışmalar yapıldığını ifade eden Aydın, Son dönemlerde gerçekten yöredeki ürün çeşitliliğini ve üründe kaliteyi artırmakla ilgili çok işler yapılıyor. Özellikle nar, incir, üzüm, zeytin bu manada da Antep fıstığı ve badem ilimiz ve bölgemiz için son derece önemli olan ürünler. Türkiye Antep fıstığı üretiminde 3. sırada yer almaktadır. Ağaç başına üretimde maalesef yeteri kadar rekolteyi elde edemiyoruz dedi.
     Bölgenin sulanabilir tarım arazilerine sahip olduğunu belirten Aydın, sulanabilir arazilere su sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını aktardı.
     Adıyamanda sulu tarım ile alakalı önemli çalışmalar olduğunu vurgulayan Aydın, Başta Samsat ve Çamgazi projeleri olmak üzere tarım arazilerini sulamak için projeler geliştirdik. Akabinde hem Adıyaman hem de ilçelerinde sulu tarıma kavuşturmak için projeler geliştiriyoruz. Projelerin bitmesiyle birlikte Antep fıstığı ile badem daha çok ekilecek ve daha çok üretimi yapılacak diye konuştu.
     İl Tarım Müdürü Adil Alan ise Antep fıstığı ve badem üretimi hakkında bilgi verdi.
     Alan, Antep fıstığı ve badem yetiştiriciliğinde verim ve kaliteyi ileri düzeye çıkarmak için çalıştayın düzenlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Antep fıstığı ve badem yetiştiriciliğinde toplama, işleme, budama, sulama, gübreleme, ve zirai mücadele ve benzeri işlemlerin gereklerini yerine getirerek verim ve kalite yönünde ileri düzeydeki üretici ülkeler seviyesine ulaşılmasını sağlayacak çalışmaların çalıştay sürecinde masaya yatırılması ve çözüm önerilerinin ortaya konulmasını temenni ediyorum.
     İki gün sürece çalıştaya çevre illerden ve Adıyamandan birçok akademisyen ve yetkili katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ulusal Antep fıstığı ve Badem Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER