Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları -Vali Güvenç: Tevhidi anlayışın temsilcisi ve üç semavi dinin peygamberlerinin atası olan Hz. İbrahimin sofrasının ne kadar geniş olduğunun göstergesi olan buluşmalar bu yıl da iyilik gün


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Tevhidi anlayışın temsilcisi ve üç semavi dinin peygamberlerinin atası olan Hz. İbrahimin sofrasının ne kadar geniş olduğunun göstergesi olan Halil İbrahim Buluşmaları, bu yıl da iyilik güneşinin sıcaklığında ve gönül bahçesinin serinliğinde sizleri ağırlamaktadır dedi.
     Anadolu Ajansının (AA) basın sponsorluğunda bu yıl 6ncısı düzenlenen, Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarının açılış töreni Balıklıgöl Amfitiyatrosunda yapıldı.
     Kuranı Kerim tilavetinin ardından gerçekleştirilen açılış törenini anons eden programın sunucusu, AAnın hazırladığı müthiş bir sergiyi gezdik. Serginin düzenlenmesinde emeği geçen AA Genel Müdürü Sayın Kemal Öztürke teşekkür ederiz dedi.
     Daha sonra bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güvenç, tevekkülün timsali Hz. İbrahim ve sabrın zirvesi Hz. Eyyüpün memleketi Şanlıurfada konuklarını ağırlamanın gururunu ve onurunu yaşadığını söyledi.
     İnsanlık için hep birlikte sloganıyla bu yıl 6ncısı yapılan etkinliğin, Kökü derin, geleceği umut ve aydınlık dolu Şanlıurfada gerçekleştirildiğini hatırlatan Güvenç, kentin vadettikleriyle bölgenin çekim merkezi olduğunu söyledi.
     Şanlıurfanın tarihi derinliğinin, felsefi ve güçlü bir düşünsel arka planı ifade ettiğine değinen Güvenç, şunları kaydetti:
     Şanlıurfa, tarihi süreç içerisinde önemli değerler üretmiş ve ürettiği bu değerleri de bütün dünyayla paylaşmıştır. Şanlıurfa, birçok medeniyete beşiklik eden konumu, doğu ile batının kavşak noktası ve stratejik önemi açısından Ortadoğuya ve Ortadoğunun açıldığı bütün kapılara açılan bir inanç ve kültür şehridir. Tevhidi anlayışın temsilcisi ve üç semavi dinin peygamberlerinin atası olan Hz. İbrahimin sofrasının ne kadar geniş olduğunun göstergesi olan Halil İbrahim Buluşmaları bu yıl da iyilik güneşinin sıcaklığında ve gönül bahçesinin serinliğinde sizleri ağırlamaktadır.
    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentin aynı zamanda inanç dünyasının da önemli merkezleri arasında yer aldığını söyledi.
     Hz. İbrahim ve Hz. Eyyüpün yanı sıra bazı peygamberlerin hayatlarının bir bölümünün Şanlıurfada geçtiğinin rivayet edildiğini belirten Fakıbaba, kentin bu yönüyle öne çıktığını vurguladı.
     Konuşmasında Hz. İbrahimin misafirperverliğine de değinen Fakıbaba, şunları kaydetti:
     Bereketin ve misafirperverliğin olduğu kadar haksızlara karşı durmanın da sembolü olarak Hz. İbrahimin özellikleri kendisinden binlerce yıl sonra, onun hemşehrileri tarafından devam ettiriliyor. Bugün Urfadaki her ev adeta bir Hz. İbrahimin evi ve her sofra adeta bir Halil İbrahim Sofrasıdır.
     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök de bölgede önemli hadiselerin yaşandığını ancak Şanlıurfanın, barındırdığı güzellikleri şu anda da barışın ve kardeşliğin örneği olarak sürdürdüğünü söyledi.
     Konuşmaların ardından, İyilik Ödülleri törenine geçildi.
     UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, AFAD Daire Başkanı Turan Erkoçun da aralarında bulunduğu kurumların temsilcilerine ödülleri verildi. Etkinlik, Hatay Medeniyetler Korosunun konseriyle sona erdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş-Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER