Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları -Araştırmacı-Yazar Dr. Anas Al Shaikh Ali: -İslamofobiyi hafife almamak gerekmekte, çünkü bu alevler daha da yükselebilir


ŞANLIURFA (A.A) - Fransız Araştırmacı-Yazar Dr. Anas Al Shaikh Ali, İslamofobiyi hafife almamak gerekmekte, çünkü bu alevler daha da yükselebilir dedi.
     Anadolu Ajansının (AA) basın sponsorluğunda devam eden Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları etkinliği, Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları paneliyle devam etti.
     Araştırmacı-Yazar Dr. Anas Al Shaikh Ali, panelde Modern Dünyada İbrahimin Çocuklarının Konumu başlıklı sunum yaptı. Tarihteki stratejilerin değişmeye başladığına değinen Shaikh Ali, küresel göç ve iletişimin artmasıyla Hz. İbrahimin çocuklarının modern bir şemsiye altında birleştiğini söyledi.
     Hz. İbrahimin yaşadığı dönemde verdiği mesajlarının anlamının değiştirilmeye çalışıldığını savunan Shaikh Ali, şunları kaydetti:
     İnsan kendini her şeyin merkezine koymuş ve kaderini şekillendirmeye başlamıştır. Toplumu şekillendiren ve norm koyan artık insan olmaya başlamıştır. Bu, çok tehlikeli bir felsefe. Yahudiler ve Naziler bunların bedelini ağır ödedi. Nazilerin bu düşüncesi, bugünlerde kendini İslamofobi olarak göstermeye başladı. Artık insanlık değerleri farklı algılanmaya başlandı. İslamofobiyi hafife almamak gerekmekte, çünkü bu alevler daha da yükselebilir. Bu yangın hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Bazı insanlar bu duruma karşı çıksalar da daha fazla tepki gösterilebilmelidir.
     Söz konusu medeniyetler arasındaki problemlerin kültürler arası eğitimle çözülebileceğini vurgulayan Shaikh Ali, bu konuda hoşgörü adı altında bazı girişimlerin olduğunu, ancak bu konuda tarafların hassasiyet kavramlarına ciddi ölçüde dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
     Panelde, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Öztürk ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Burhan Köroğlu da birer sunum yaptı.
    
     -AAya plaket
    
     Panelin ardından Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarının gerçekleştirilmesine katkı sunanlara plaket verildi.
     Etkinlikler kapsamında Balıklıgöl Yerleşkesinde Türkiyenin Merhamet Eli fotoğraf sergisini açan AAya plaketini Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala verdi.
     Ajansın plaketini AA Gaziantep Bölge Müdür Vekili İsmail Fidan aldı.
     Panele, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER