Uluslararası Pazarlarda Gıda Güvenliği Farkındalık Projesi

Uluslararası Pazarlarda Gıda Güvenliği Farkındalık Projesi -UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı: -Proje kapsamında, yapılacak harcamaların yüzde 75i devlet desteği bütçesinden, yüzde 10u UYMSİB bütçesinden, yüzde 15i


BURSA (A.A) - Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı, Uluslararası Pazarlarda Gıda Güvenliği Farkındalık Projesi adı altında bir kümelenme projesini hayata geçirmeyi amaçladıklarını bildirdi.
     Çalı, yazılı açıklamasında, birlik olarak üyelerinin uluslararası alanda rekabetçiliğini artırarak, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerde birlikte hareket edilmesini amaçladıklarını belirtti.
     Uluslararası Pazarlarda Gıda Güvenliği Farkındalık Projesi adı altında bir kümelenme projesi hayata geçirmeyi amaçladıklarını ifade eden Çalı, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında gerçekleştirilmesi amaçlanan proje ile firmaların eğitim ve tanıtım konusundaki ihtiyaçlarının tespit edileceğini vurguladı.
     Çalı, şunları kaydetti:
     Firmalara ihtiyaçları doğrultusunda yurt dışı pazarlama ve danışmanlık faaliyetleri sağlanabilecek. Proje kapsamında yapılacak harcamaların yüzde 75i devlet desteği bütçesinden, yüzde 10u UYMSİB bütçesinden, yüzde 15i ise proje paydaşı firmalarca finanse edilecek. Öngörülen projenin başarısı, büyük oranda küme elamanlarının istekli ve kararlı olmalarına bağlı. Yapılacak çalışmalar için öncelikle kümenin oluşturulması, oluşturulan kümenin eğitim ihtiyaçlarının analiz edilmesi ve buna göre belirlenecek yol haritasının destek kapsamına alınması gerekiyor.
     Projenin, bundan sonra oluşturulabilecek projelere de rol model olacağına dikkati çeken Çalı, bu amaçla üyelerinin görüş ve önerilerine her zaman açık olduklarını vurguladı.
     Çalı, projeye dahil olmak isteyen UYMSİB üyelerinin, en geç 11 Ocak 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar proje ön başvurularını Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreterliğine göndermeleri gerektiğini açıkladı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Uluslararası Pazarlarda Gıda Güvenliği Farkındalık Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER