Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -10uncusu düzenlenecek olimpiyatların Kocaeli gösterileri 11 Haziranda yapılacak


KOCAELİ (A.A) - Uluslararası Türkçe Derneğince (TÜRKÇEDER) bu yıl 10uncusu düzenlenecek olimpiyatların Kocaeli gösterileri 11 Haziranda yapılacak.
     TÜRKÇEDER Kocaeli Koordinatörü Mehmet Karaoğlan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 30 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek etkinliğe 135 ülkeden 1500 öğrencinin katılacağını belirterek, olimpiyatlar kapsamında Kocaelinin de aralarında bulunduğu 41 kentte 10uncu yıla özel gösteri ve performansların sahneleneceğini söyledi.
     Olimpiyatın 41 ayrı şehirde gerçekleştirilecek programlardan sonra İstanbulda yapılacak veda töreniyle sona ereceğini ifade eden Karaoğlan, Türkçe Olimpiyatlarının bu yılki sloganının İnsanlık El Ele olarak belirlendiğini aktardı.
     Türkçe Olimpiyatlarında şarkı, şiir, halk oyunları, genel kültür, güzel konuşma, özel beceri gibi 20 ayrı yarışma dalı bulunduğunu dile getiren Karaoğlan, olimpiyatlarda yarışmak için 5 kıtadan Türkiyeye gelen öğrencilerin Kocaelinin de aralarında bulunduğu 41 il ve 65 sahnede özel gösteri ve performans sergileyeceklerini, programın 14 Haziranda İstanbulda Türk Telekom Arenada yapılacak programla sona ereceğini kaydetti.
     Karaoğlun, Kocaelide düzenlenecek etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:
     Türkçe Olimpiyatları Kocaeli etkinliği, 11 Haziran Pazartesi günü İzmit İsmetpaşa Stadında gerçekleştirilecek. İlimizde yapılacak gösterilere 25 ülkeden 75 öğrenci katılacak. Sunuculuğunu Ceyhun Emre Teoman ile Moldovalı Ekatariha Plesca adlı öğrencinin yapacağı programın davetiyeleri NT mağazaları ile ilçelerdeki Fem Dershanelerinden ücretsiz temin edilebilecek.
     (TE-KMK)
<< Önceki Haber Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER