Ustura Kemale ustura ve kama yaptı,

Ustura Kemale ustura ve kama yaptı, ikinci siparişi kaptı -Show TVnin Ustura Kemal adlı dönem dizisinde başrol oyuncusu ve arkadaşlarının kullandığı ustura ve saldırma diye tabir edilen kamaları yapan Bursalı bıçak ustası, Os


BURSA (A.A) - Haluk Yüksel - Show TVnin Ustura Kemal adlı dönem dizisinde başrol oyuncusu ve arkadaşlarının kullandığı ustura ve saldırma diye tabir edilen kamaları yapan Bursabıçak ustası, Osmanlının son dönemine uygun şekilde ürettiği ustura ve kamalar beğenilince, diziden ikinci siparişi aldı.
     Başrollerinde Oktay Kaynarca ve Emre Kınayın rol aldığı dizide kullanılan 2 adet ustura ve 4 adet saldırma diye tabir edilen kamayı yapan Bursalı usta, bu kez yine 2 ustura ve 5 adet kama yapmak için çalışmalara başladı.
     Bursalı bıçak ustası, eski eser ve antika tamircisi Necati Zorluoğlu (66), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında dizi ekibinden bazı kişilerin, ustura ve kama yaptırmak için tarihi Kayhan Çarşısında araştırma yaparken, esnaf arkadaşlarının yönlendirmesiyle kendisine ulaştıklarını hatırlattı.
     Zorluoğlu, ilk parti siparişi teslim ettiğinde, kendisine ikinci partinin de olacağının söylendiğini ifade ederek, Geçen gün telefon ettiler, tekrar 2 tane ustura, 5 tane de saldırma istediler. Usturaların biri keskin olacak... Dizide bir gemi halatı kesecekmiş Ustura Kemal onunla. Yani bıçak kadar keskin bir ustura istediler dedi.
     Dizi için daha önce de 2si ustura 4ü saldırma olmak üzere 6 parça eser yaptıklarını anlatan Zorluoğlu, Şimdi de sanıyorum Ustura Kemale rakip çıkan bir kabadayı grubu var. Ona ve grubuna teslim edilecek saldırmalar, herhalde onlar kullanacaklar diye konuştu.
     Bıçak ustası Zorluoğlu, usturaları yapmaya hemen başladığını belirterek, Usturaların yüzleri hazır, saplarıyla uğraşıyorum. Şimdi saplarını yapacağım, üzerine kakmaları yapılacak. Kemal ismi yazılacak ve tamamlanacak. Sadece Kemal yazılıyor, Kemal ve usturanın üzerinde olduğu için Ustura Kemal oluyor görüşünü kaydetti.
     Dizide kendi yaptığı ustura ve kamaların kullanıldığını gördüğünde gerçekten gurur duyduğunu ifade eden Zorluoğlu, Ama en büyük gururu kızım yaşadı, sonra oğlum yaşadı dedi.
    
     -Öneriyi ben yaptım-
    
     Zorluoğlu, Ustura Kemalin gençliğinde gazetelerde siyah beyaz çizgi roman şeklinde yayımlandığını, o dönemde ayrıca Abdülcanbaz gibi karakterlerin de olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
     Ustura Kemal dizisi için bana gönderilen bıçak resimleri, o döneme uygun olmadığı için öneriyi ben yaptım. Dedim ki; Bunları yaparsak, diziye yakışmaz bunlar. Bunlar o dönemin bıçakları değil. Gönderdikleri resimler Sürmene bıçağı, Kafkas kaması, İstanbul bel bıçağı, 15-20 santimetre boyunda bıçaklar. Olmaz bunlar dedim. Bunlar değildir. Ustura Kemal denilen kişi, Osmanlının son dönemi, işgal yıllarında yaşamış, vatansever bir kabadayı. Bunun kıyafeti de farklı, kullandığı kama da farklı, her şeyi farklı. Sizin gönderdiklerinizi yaparsak uymaz dedim. Yani döneme uymaz. O bıçaklar, kuşağının içine soktuğu zaman, kuşağın içinde kaybolur gider. Eline aldığı zaman çakı gibi kalır. Onların taşıdıkları koltuk altı saldırmadır. Ben Koltuk altı saldırma yapalım dedim, öneride bulundum. O zaman o konuyu size bırakıyoruz, istediğiniz gibi yapın, ama usturalar istediğimiz şekilde olsun dediler. Olur dedik, yaptık götürdük, gayet memnun kaldılar.
     Dizi ekibinden, yeni sipariş vermek için aradıklarında Diziyi takip ediyor musun- diye sorduklarını belirten Zorluoğlu, Ben de Diziyi fragmanları da dahil takip ediyorum, hiç bırakmadım şimdiye kadar. Gurur duyuyorum yaptığım eserlerle dedim. Biz de gurur duyuyoruz, hepsi güzel olmuş, eline sağlık dediler diye konuştu.
     Bursalı bıçak ustası Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve Bıçakçılar Odası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bursa Bıçakları Tasarım Yarışmasında kılıç seti dalında birincilik ödülü almıştı.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Ustura Kemale ustura ve kama yaptı, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER