Uyandırılan Kale: Karacahisar paneli

Uyandırılan Kale: Karacahisar paneli -Karacahisar Kalesini ve oradan çıkan eserleri konu alan panelin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kent Konseyi Yerel Değerler Çalışma Grubu ile Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenen Uyandırılan Kale: Karacahisar paneli tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
     Kent Konseyi Yerel Değerler Çalışma Grubu Başkanı Halime Korkut, Kent Konseyinde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Uyandırılan Kale: Karacahisar projesi ile amaçlarının Eskişehirde yaşayan vatandaşların kentin yerel değerlerinin farkına varmalarını sağlamak olduğunu bildirdi.
     Karacahisar Kalesi Kazı Çalışmaları Başkanı Prof. Dr. Erol Altınsapan ise gerçekleştirilen çalışmalarda elde edilen bulgular ile eserlerin yapılacak panel sayesinde değerlendirileceğini ve kentlilere tanıtılacağını ifade etti.
     Eskişehire 7 kilometre uzaklıkta, bin 10 metre rakımlı bir Bizans kalesi olan ve 1288 yılında Osman Bey tarafından fethedilerek Osmanlı Devletinin kuruluşunda önemli bir role sahip olan Karacahisar Kalesi ve oradan çıkan eserlerin değerlendirileceği panel Prof. Dr. Ebru Parman başkanlığında 6 Mart 18.00da Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Uyandırılan Kale: Karacahisar paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER