Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu


KASTAMONU (A.A) - İnebolu ve Bozkurtta yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kurslarını bitirenlere, düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı.
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından İnebolu ve Bozkurt ilçelerinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim kursunda başarılı olan 45 kursiyer için İnebolu Mustafa Şerbetci İlkokulunda düzenlenen sertifika törenine, Vali Erdoğan Bektaş, İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Bozkurt Kaymakamı Hayrettin Çiçek, KOSGEB Kastamonu Şube Müdürü Nevzat Erol ve kursiyerler katıldı.
     İnebolu Kaymakamı Görgülüarslan, törende yaptığı konuşmada, girişimci adaylarına yönelik kursun başarıyla tamamlandığını belirterek, girişimcilerin bir iş planı gerçekleştirmeleri halinde KOSGEB desteklerinden faydalanabileceklerini söyledi.
     Bozkurt Kaymakamı Hayrettin Çiçek da kursları düzenleyen KOSGEB yetkililerine teşekkür ederek, Bir çoğumuz iş kurmak için babamızdan 30 bin lira para istesek alamayız. Devletimizin sağladığı bu imkandan mutlaka faydalanmamız gerekir dedi.
     KOSGEB Şube Müdürü Nevzat Erol ise, Kastamonu merkez ve ilçelerinde 2 yılda 34 girişimcilik eğitimi verildiğini belirterek, bu eğitimlere katılan 800 girişimci adayından 83ünün sağlanan destekle iş kurduğunu söyledi.
     Sertifika alanlara, KOSGEBe iş planı ile başvurmaları halinde 30 bin lira hibe, 70 bin lira da faizsiz kredi olmak üzere 100 bin liralık destek sağlandığını ifade eden Erol, Girişimci adaylarımızın KOSGEBle iletişim halinde olmalarını bekliyoruz dedi.
     Konuşmalarından ardından kursiyerlerin sertifikaları Vali Erdoğan Bektaş tarafından verildi.
     Bektaş, programın ardından okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım-Celal Bekiroğlu
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER