Van Depremi Şehitler Ormanı oluşturuldu

Van Depremi Şehitler Ormanı oluşturuldu -Kentte geçen yıl meydana gelen depremlerde yaşamını yitiren 644 kişi için 644 fidan dikildi


VAN (A.A) - Vanda geçen yıl meydana gelen depremlerde yaşamını yitiren 644 kişi için 644 fidan dikildi.
     Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde yaşamını yitiren 644 kişi, depremin birinci yıl dönümünde unutulmadı.
     Sağlık Müdürlüğü ve Orman 14. Bölge Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen törende, Özalp yolundaki Kömürcüler Sitesi yanında bulunan arazide Van Depremi Şehitler Ormanı oluşturuldu.
     Törende konuşan Vali Yardımcısı Hakan Alkan, depremde hayatını kaybeden 644 kişinin anısını yaşatmak için fidan dikim töreni düzenlendiğini ve 644 fidanın toprakla buluştuğunu belirtti.
     Alkan, geçen yıl 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerin acısını hem vatandaş hem de devlet olarak hissettiklerini vurgulayarak, bir yıllık süre zarfında yapılan konutlar, okullar ve sağlık yatırımlarıyla vatandaşların ihtiyaçlarını hızlı şekilde gidermeye çalıştıklarını ifade etti.
     Allah bir daha ne böyle bir acı göstersin, ne de böyle bir organizasyon düzenlensin diyen Alkan, organizasyonda görev alan personele teşekkür etti.
     Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun ise geçen yıl yaşanan depremlerde hayatını kaybedenleri hatırlamak ve o anı ölümsüzleştirmek adına düzenlenen organizasyonda bir araya geldiklerini bildirerek, şöyle konuştu:
     Daha önce de buraya gelmiş ve kaybettiklerimiz anısına küçük bir toplantı düzenlemiştik. Depremde eşini kaybeden bir hemşiremiz, bir sağlık çalışanımız, enkaz altında kaldığı zamanı ve yaşadıklarını anlattı. Tüylerimizin diken diken olduğu anları bir daha hatırlıyoruz. Açıkçası afetler, devamlı akılda tutulma ve buna karşı tedbir alma ile önlenebilir. Yoksa afeti yaşadığımız anlarda hatırlamamız, bizim afete yönelik yeni acılar yaşamamız demektir.
     Ben buralarda çok yaşadım, sizlerle birlikte bulundum, kış döneminde gece çadırda yattım. Tuvaletlerde suların donduğunu biliyorum. İnşallah bir daha böyle bir acı yaşamayacağız. Kaybettiklerimizi unutmama adına sevgimizi toprağa dikiyoruz. Hepimizin tekrar başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin.
     Törene katılan vatandaşlar ise depremin yıl dönümü yaklaştıkça o acı günü yeniden yaşadıklarını dile getirerek, depremde hayatını kaybedenlerin anısını, dikilen fidanlarla canlı tutmaya çalıştıklarını kaydetti.
     Tören, konuşmaların ardından 644 fidanın toprakla buluşmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van Depremi Şehitler Ormanı oluşturuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER