Van için bir şarkı bestele yarışması

Van için bir şarkı bestele yarışması -Vanın kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımı için Türk Sanat Müziği beste yarışması düzenleniyor


VAN (A.A) - Vanın kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtılması amacıyla Van için bir şarkı bestele sloganıyla Türk Sanat Müziği beste yarışması düzenleniyor.
     Türkiyenin en büyük gölüne, çok sayıda doğal güzelliğe, zengin tarihi ve kültürel dokuya sahip olan ve adına türkü, öykü ve romanlar yazılan Van, şimdi de beste yarışması ile gündeme geliyor.
     Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesinin ortaklaşa yaptığı çalışma ile hazırlanan Van için bir şarkı bestele yarışması, Vanlı bestekarları ber araya getiriyor.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yarışmaya katılacak eserlerin bestelerinin klasik Türk Sanat Müziğinin usul, kalıp ve makamlarına uygun olması, güftelerin ise Vanın güzelliklerini, tarihi mirasını ve folklorik zenginliğini anlatması gerektiği bildirildi.
     Yarışma için müracaatta bulunan eserler arasında 221inin değerlendirmeye layık bulunduğu vurgulanan açıklamada, eserlerin jüri üyelerine gönderildiği ve seçilen 10 eserin finalde sanatçılar tarafından canlı performans olarak seslendirileceği ifade edildi.
     Açıklamada, finale kalan eserlerin 26 Aralıkta Vanda yapılacak gecede aynı jüri üyelerinin değerlendirmesi ile ödüllerini alacağı belirtilerek, Birinci seçilecek bestenin sahibine 7 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin lira, jürinin seçtiği 7 güfte sahibine de bin 500er lira mansiyon ödülü takdim edilecek denildi.
     Türkiyede ilk defa şehir konulu beste yarışması yapıldığına değinilen açıklamada, Vanın bundan böyle şarkılarla da anılmasının sağlanacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van için bir şarkı bestele yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER