Yeni anayasa konulu konferans

Yeni anayasa konulu konferans


GAZİANTEP (A.A) - Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, iyi bir anayasa yapılması için her şeyden önce anayasanın başlangıç bölümünün iyi düzenlenmesi gerektiğini bildirdi.
     Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan açıklamaya göre, Araştırma Hikmet ve İlim Topluluğu öğrencileri tarafından İnşaat Mühendisliği konferans salonunda düzenlenen Yeni Anayasa konulu konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Hüseyin Hatemi katıldı.
     Hatemi, hukukun temel ilkesi ve temel kavramının hak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Hak, hukuken korunan menfaattir. Hukuk devletinin temel ilkelerinde olması gereken, evrensel hukukun temel ve değişmez ilkelerinin koruduğu insan haklarıdır, insan onuru, insan hürriyetidir. Menfaatler insandan insana, toplumdan topluma birbirine zıt olabilir.
     İyi bir anayasa yapılması için her şeyden önce anayasanın başlangıç bölümünün iyi düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Hatemi, şöyle devam etti:
     Sevgi olmadan doğru hukuk olmaz. Anayasanın en önemli bölümü, ilk maddeleri olan temel ilkeler bölümüdür. Bu temel ilkeler iyi düzenlenmeli, evrensel, değişmez, hukuk ve ahlakın ortak temel ilkeleri olmalıdır. Bunun üzerine konan her tuğla da eğri değil düz konmalıdır.
     Konferans sonunda Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından Prof. Dr. Hüseyin Hatemiye hediye takdim edildi.
     Konferansa, GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Ökkeş Demir ve öğrenciler katıldı.
    
     -TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışması
    
     Özel Sanko Liseleri, TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Mersin Bölge Finalinden ödülle döndü.
     Sanko Holdingden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fizik dalında 5 proje ile okullarını temsil edilen öğrenciler, hazırladıkları projelerle birincilik ve üçüncülük ödülleri almaya hak kazandı.
     Danışman öğretmen Şerif Özer, Ahmet Acar ve Hasan Gökhan Aslan rehberliğinde, bin 119 projenin katıldığı Mersin Bölge Finalinde 183 fizik projesi arasından bölge birinciliği alan öğrenciler, Ankarada yapılacak finalde yarışmaya hak kazandı.
     Özel Sanko Liseleri Müdürü Savaş Bektaşoğlu, okullarında bulunan yüksek donanımlı laboratuvarlarda öğrendiği teoriyi uygulama imkanı bulan öğrencilerin yenilenebilir enerji üretimi ağırlıklı projeleri ile bunu gösterdiklerini belirtti.
     Bektaşoğlu, birçok projeyi geride bırakarak başarılı çalışmaları ile fark yaratan öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutladı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Yeni anayasa konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER