Yeni Dünya Düzeni ve Helal Sertifikalama

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Sertifikalama konferansı -GİMDES Başkanı Dr. Büyüközer: -Helal sertifikalamayla, bütün insanları ilgilendiren helal yaşam sistemi hakkında herkesin bilinçlenmesini önemsiyoruz


BİLECİK (A.A) - Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Helal sertifikalamayla, bütün insanları ilgilendiren helal yaşam sistemi hakkında herkesin bilinçlenmesini önemsiyoruz dedi.
     Büyüközer, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen Yeni dünya düzeni ve helal sertifikalama konulu konferanstaki konuşmasında, Türkiyenin helal gıda konusunda son yıllarda ciddi anlamda atılımlar yaptığını belirtti.
     Firmaların helal sertifika sahibi olması yönünde büyük gayret gösterdiğini ifade eden Büyüközer, insanların helal gıdalara nasıl ulaşabileceği ve dünya konjoktüründe, yeni sistemin faydalarını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
     Gıdanın insan hayatındaki öneminin küçümsenemeyeceğini anlatan Büyüközer, şunları kaydetti:
     Bugün marketlerde satılan ürünlerin tamamı en az üç dört ülkeden alınmış maddelerle üretilmektedir. Dolayısıyla bu ülkelerden gelen ürünleri helal mi haram mı oldukları mutlaka önem taşır. Çünkü her ülkenin kültürel mantalitesi farklı, inançları farklıdır. Dolayısıyla o ülkenin ürettiği kendi yaşam tarzına ve inançlarına uygun olabilir ancak bizim yaşam tarzı ve inancımıza uygun olup olmadığını bizim bilinçli bir şekilde davranarak, tartışmamız gerekir. Yaptığımız seçme sonucunda bize uymayan ürünleri kenara koymamız gerekiyor. İşte bu noktada helal sertifikalamanın önemi ve gereği söz konusu olmaktadır.
     Dünyada farklı din ve kültürde yaşayan insanların kendilerine en uygun gıda kontrol sistemi bulunduğunu dile getiren Büyüközer, Müslümanların da kendi yaşam tarzı ve inanç sistemine uygun olan gıda kontrol sistemi oluşturmaları gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yeni Dünya Düzeni ve Helal Sertifikalama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER