Zararlı Alışkanlıklardan Korunma semineri

Zararlı Alışkanlıklardan Korunma semineri


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri kapsamında eğitim gören Gülen Yüzler Projesi öğrencilerine Zararlı Alışkanlıklardan Korunma konulu seminer verildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kadir Has Kongre Merkezinde yapılan seminere Gülen Yüzler Projesi öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
     Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Eğitim Faaliyetleri Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, bir Alman atasözünden yola çıkarak içki, uyuşturucu ve sigaranın pençesinde boğulan insan sayısının denizde boğulan insan sayısından daha fazla olduğunu belirtti.
     Tuzcuoğlu, Sizler Türkiyenin geleceğini dokuyacak gençlersiniz. Alacağınız eğitimlerle edindiğiniz bilgiler ışığında çevrenizi de bilinçlendirmeyi ihmal etmeyin. Her türlü bağımlılıktan uzak sağlıklı bir hayat yaşamanızı diliyorum dedi.
     Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elçin Balcı, zararlı alışkanlıkların edinilmesi sonucunda ortaya çıkabilecek olumsuz durumlar hakkında bilgiler verdi.
     Sigara içenlerin sadece kendilerine değil, etrafındaki insanlara da zarar verdiğini ifade eden Balcı, Sigaraya başlamada en önemli etkenler, merak, arkadaş çevresinin ısrarı ve büyüklere özenti. Ama unutmayın ki, sigaraya bağlanmak kolay ama bırakmak imkansız değildir. Bu anlamda çevrenizdeki sigara bağımlısı kişilere bu bağımlılıktan kurtulmaları noktasında lütfen destek olun şeklinde konuştu.
     Programın sonunda katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu Yrd. Doç Dr. Elçin Balcıya teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Zararlı Alışkanlıklardan Korunma semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER