Zorlu kış şartlarına zorunlu uygulama

Zorlu kış şartlarına zorunlu uygulama -Eskişehirde kış lastikleri kullanım zorunluğu 15 Aralıkta başlıyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği kullanım zorunluluğu Eskişehirde 15 Aralıkta başlayacak.
     Eskişehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 8 Kasım 2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller İle Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesi 1. fıkrasının j bendi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünün 27 Kasım 2012 tarih ve 2012/KDGM-07/Denetim sayılı genelgesinin 1. maddesi d bendi uyarınca, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda kış lastiği kullanılmasına ilişkin hususların Valilin 07 Aralık 2012 gün ve 3990 sayılı oluru ile karar verildiği bildirildi.
     Eskişehir il merkezi ve bağlı ilçe merkezlerinde şehir içi taşımacılıkta kullanılan araçların kış lastiği kullanımına ilişkin olarak Valilikten yapılan açıklama şöyle:
     Kış lastiği; üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği yerine geçer.
     Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın ilimiz ve bağlı ilçe merkezlerindeki karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde kış lastiği kullanılması zorunludur.
     Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerekmektedir.
     Kamyonet, minibüs ve A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması gereklidir.
     Eskişehir il merkezi ve bağlı ilçe merkezlerinde her yılın 15 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.
     15 Aralık 2012 tarihinden itibaren uygulanacak kış lastiği kullanım zorunluluğuna ilişkin yukarıda yazılı düzenleme kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Zorlu kış şartlarına zorunlu uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER