1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü


ERZURUM (A.A) - Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Çalık, mesajında işçi sendikalarının işçilerin hakları için değil ideolojik kaygıları için gündem yaptıklarını ileri sürdü.
     Kutlamaların Taksimde yapılması için açıklama yapan sendika temsilcilerinin, işçilerin sorunlarını bir kenara bıraktığını savunan Çalık, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Milletimiz, emekçilerimiz artık bu tartışmadan bıkmıştır. Emek mücadelesi sanal tartışmalara kurban edilmemelidir. Bugün çalışanlar, taşeronlaşma, emek sömürü, örgütlenme özgürlüğü, düşük ücret gibi devasa sorunlarla karşı karşıyadır. 1 Mayısta Taksimi değil, işçinin sorunlarını, sosyal güvenlik sistemindeki aksaklıkları konuşalım. Mezarda emekliliği konuşalım. Kayıt dışılığı, iş güvencesini konuşalım. Toplu sözleşmeyi, grev hakkını konuşalım. İşçinin alın terinin karşılığını aldığı, kalkınmış, müreffeh bir Türkiye temennisiyle, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlarım."
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER