1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu: -"Toplumların sosyo-ekonomik gelişmelerini devam ettirebilmeleri için çalışma hayatında barış gereklidir"


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, toplumların sosyo-ekonomik gelişmelerini devam ettirebilmeleri için çalışma hayatında barışın gerekli olduğunu bildirdi.
     İbicioğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, alın terini kutsal gören ve bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan köklü bir medeniyetin mirasçıları olduklarını kaydetti.
     İş gücünün toplumsal bir değer olarak algılanması ve emeğe saygı gösterilmesi ile sürdürülebilir bir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma gerçekleşeceğini vurgulayan İbicioğlu, bu anlamda 1 Mayısın alın teri ve emeğe saygının sembolü olduğunu ifade etti.
     İbicioğlu, toplumların sosyo-ekonomik gelişmelerini devam ettirebilmeleri için çalışma hayatında barışın gerekli olduğunu vurguladı.
     Türkiyenin dünyanın en büyük ekonomileri arasında bulunmasının temelinde işçilerin büyük katkısı olduğunu bildiren İbicioğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
     "Onlar hizmet sektöründe fabrikada, maden ocağında, tersanede, tarlada ve diğer iş sahalarında ortaya koydukları emekleriyle bu başarının gerçek sahipleridir. Bizler alın terini kutsal gören ve bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan köklü bir medeniyetin mirasçılarıyız. Emekçilerimizin, toplumsal refah ve demokrasi yolunda, çok daha iyi çalışma hayatı standartlarına ulaşmasını her daim desteklemekteyiz. Birlikte, daha demokratik ve özgürlükçü bir Türkiye rüyasını gerçekleştirmek arzusundayız."
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER