1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs kutlamaları -Samsun, Amasya, Giresun, Ordu ve Sinopta "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi


SAMSUN (A.A) - Samsun, Amasya, Giresun, Ordu ve Sinopta "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Samsunda Cumhuriyet Caddesinde toplanan çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarına mensup kişiler, slogan atarak Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
     Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Metin Erol, burada yaptığı konuşmada, tüm dünyada emekçilerin talepleri için sokağa çıktıklarını söyledi.
     Kutlamalar, verilen konser ve davul zurna eşliğinde halayların çekilmesiyle sona erdi.
    
     -Amasya-
    
     Amasyada ise Pirinççi Caddesinde toplanan grup, Atatürk Anıtının bulunduğu Yavuz Selim Meydanına kadar yürüdü.
     Tertip komitesi adına konuşma yapan Eğitim-Sen Amasya Şubesi Başkanı Cumhur Koca, işçi ve emekçilerin birlik, kardeşlik ve dayanışmaya her zamankinden çok ihtiyacı olduğunu söyledi.
     Emeğin hakkının her yerde alınması gerektiğini belirten Koca, şöyle devam etti:
     "Çalışanların emeği gibi yaşamlarına da el konuluyor. Barışın olmadığı yerde insanca yaşamın olmayacağını, eşitliğin ve özgürlüğün inşa edilmeyeceğini biliyoruz. Türkiyede eşiklik ve özgürlük mücadelesinin önünü açabilecek bir iklim kuşkusuz bu arada gönüllü yaşam esasına dayalı çözüm taleplerini benimseyen herkesin ortak mücadelesi ile yaratılmaktadır. Sokaklarında kardeşlik türküleri söylenen emeğin hakkının, insanlık onurunun temel değerler olarak görüldüğü bir Türkiye ancak bizlerin elindedir."
     Kutlamalar, davul zurna eşliğinde halayların çekilmesiyle sona erdi.
    
     -Giresun-
    
     Giresunda, Debboy mevkisinde toplanan kalabalık grup, Gazi Caddesi güzergahını izleyerek kutlamaların gerçekleştirileceği Osman Ağa Meydanına yürüdü. Polis, Osman Ağa Meydanında ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı, kutlamalara katılanlar üzerleri arandıktan sonra meydana alındı.
     Türk-İş Giresun İl Temsilcisi Hüseyin Özden, burada yaptığı konuşmada, bugün dünyadaki emekçilerin, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükselttiklerini ifade etti.
     Belediye-İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Erdem Mert ise taleplerini dile getirmek ve çözüm için alanlarda toplandıklarını, taleplerini bundan sonra da dile getireceklerini kaydetti.
    
     -Ordu-
    
     Orduda Sırrıpaşa Caddesi üzerinde toplanan gruptakiler, slogan atarak kutlamaların gerçekleştirileceği Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, gruptakiler üzerleri arandıktan sonra meydana alındı.
     1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Türkiyenin her yerinde barış ve huzur içinde kutlamak istediklerini ifade eden Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Selim Yöndem, "Ülkemizin, çocuklarımızın ve bizlerin geleceği için barış içerisinde yaşayan bir dünya istiyoruz. İşçilerimizin, emekçilerimizin alın terlerinin karşılığını hak ettikleri gibi alabilecekleri, eşit ve adaletli bir dünya talep ediyoruz. Çünkü biz bunu hak ediyoruz" dedi.
     Kutlamalar sanatçı Deniz Toprak tarafından verilen konserin ardından sona erdi.
    
     -Sinop-
    
     Sinopta ise Kaleyazı mahallesinde eski otogar önünde bir araya gelen gruptakiler, Sakarya ve Atatürk Caddesinden yürüyerek Uğur Mumcu Maydanında toplandı.
     Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Seyfi Çelebi, yaptığı konuşmada, Sinopta ve tüm Türkiyede emekçilerin taleplerini seslendirmek için toplandıklarını dile getirdi.
     Açıklamaların ardından halaylar çeken gruptakiler dağıldı.
    
     Muhabir: Ekip/Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 1 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER