1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı -İzmirde Cumhuriyet Meydanı ve Kordonboyunda etkinlikler düzenlendi


İZMİR (A.A) - İzmirde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Cumhuriyet Meydanı ve Kordonboyunda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında, İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh ve protokol mensuplarının katılımıyla düzenlenen törende, İzmir Liman Başkanı Güven Duran, Atatürk Anıtına çelenk koydu.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından bir konuşma yapan Duran, deniz taşımacılığında yabancılara verilen imtiyazları kaldıran Kabotaj Kanunu ile denizcilikte siyasi ve ekonomik özgürlüklerin elde edildiğini belirterek, son yıllarda denizcilik alanında önemli ilerlemelere imza atıldığına işaret etti.
     Türk deniz filosunun 2008 yılında beyaz listeye geçmesiyle uluslararası itibarının arttığını, denizcilikte e-devlet uygulamasına geçildiğini dile getiren Duran, boğazlarda kurulan gemi trafik sisteminin, İzmir, İzmit ve Mersinde de kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
     Tören sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Liman Başkanlığına ait gemiler, kıyıda siren çalarak su gösterisi yaptı.
     Halkoyunu ve jimnastik gösterilerinin yapıldığı törende, güneş enerjisiyle çalışan maket teknenin Cumhuriyet Meydanı kıyılarında sergilediği gösteri izlendi.
     Kutlamalar, Kordonboyunda oluşturulan platformda halat çekme ve çuval yarışlarıyla devam etti. Vali Yardımcısı Kara ve Liman Başkanı Duranın oluşturduğu takımların halat çekme mücadelesini Duranın takımı kazandı.
     Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Pasaport kıyılarında demirli tarihi Bergama Yolcu Gemisinden deniz şehitleri anısına çelenk bırakıldı ve halka açık körfez gezisi yapıldı, ayrıca optimist ve laser sınıfı tekne yarışları gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER