1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı -Demredeki etkinlikler yüzme yarışı ve yağlı direkten bayrak alma mücadelesine sahne oldu


ANTALYA (A.A) - 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Demrede çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Demre Çayağzı Limanında düzenlenen kutlamalara Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Bayraktaroğlu, Demre Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin ve vatandaşlar katıldı.
     Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin üç tarafı denizle çevrili olduğunu belirterek, denizlerden daha fazla istifade edilmesi gerektiğini söyledi.
     Demrede insanların yaşamının denizle özdeşleştiğini anlatan Karaman, bölgede deniz turizminde olumlu gelişmeler yaşandığını kaydetti.
     Kutlama etkinlikleri kapsamında 50, 100 ve 400 metre yüzme yarışlarının yanı sıra su altında kalarak en uzun mesafe yüzme yarışı da yapıldı. Su altında en uzun mesafe yüzen Adem Küpeli birinciliği elde etti.
     Motorlu tekne yarışlarında ise Uçkun-4 adlı teknenin galibiyet aldığı kutlamalarda, yağlı direkten bayrak alma mücadelesi de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramına renk kattı. 40 yarışmacının katıldığı mücadelede, İbrahim Tupçu beşinci denemesinde başarılı oldu.
     Düzenlenen yarışlarda derece elde katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Ahmet Acar / Sefa Karacan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER