1. Bilişim ve Teknoloji Günleri

1. Bilişim ve Teknoloji Günleri -Hatay Valisi Lekesiz: Taze kalmayan kendisini yenilemeyen kim olursa olsun firma, ülke insan, yaşadığı dünyanın dışına itilir


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Taze kalmayan kendisini yenilemeyen kim olursa olsun firma, ülke insan, yaşadığı dünyanın dışına itilir dedi.
     Lekesiz, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen 1. Bilişim ve Teknoloji Günlerinin açılışında yaptığı konuşmada, kentte kurum ve kuruluşların bir araya gelmesiyle Hatay İl Yenilik Platformu kurduklarını ve bununla güçleri birleştirdiklerini kaydetti.
     Dünyanın nüfusunun 7 milyar olduğunu ve gayri safi milli hasılasının ise 77 trilyon dolar olduğunu ifade eden Lekesiz şöyle devam etti:
     Bizim de Türkiye olarak hiç şüphesiz hayallerimiz, hedeflerimiz, iddialarımız var. Dünyanın gayri safi hasılasının içinde Türkiyenin gayri safi milli hasılası ne olacak, bugün ne 5, 15 sene sonra ne olacak- Türkiyenin iddialarına Hatayın katkıları ne olacak. Şimdi bildiğimiz gibi dünyada aşağı yukarı 200 tane devlet var. Şöyle bir baktığımız zaman dünyanın önde gelen 50 tane firmasının yıllık cirosunun toplamının dünyadaki aşağı yukarı 150 ülkenin gayri safi milli hasılasının toplamından daha fazla olduğunu görüyoruz. İşte bu İl Yenilik Platformu dediğimiz kuruluşun amacı da ilimizi, ülkemizi daha güçlü noktalara, şu bahsettiğimiz tablonun daha iyisine götürmeye çalışmak.
     Yunus Emrenin dediği gibi Her dem yenileniriz biz, bizden kim usanası. İster birey, kurum, il, ülke olunuz yenilenen taze kalır, taze kalan ayakta, hayatta kalır. Taze kalmayan kendisini yenilemeyen kim olursa olsun firma, ülke insan, yaşadığı dünyanın dışına itilir.
     Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, bilimin, bilişimin, teknolojinin bireysel ve kurumsal zirveye çıkmada çok önemli unsurlar olduğunu, önümüze vizyon, projeler koymuşsak, ekonomik getiri sağlamak ve dünyada ses getirmek istiyorsak bilim ve teknolojiden faydalanmanın gerekliliğinden bahsetti.
     MKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Koç ise, bilişim teknolojilerinin devrimsel nitelikli değişimlere neden olduğunu belirtti.
     Teknolojinin, ülkelerin birinci veya üçüncü sınıf olmalarını belirleyecek kadar büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Koç, Bilişim teknolojileri vasıtasıyla bilgiler istenilen noktalara, geleneksel yollardan milyonlarla ifade edilebilecek bir oranda daha hızlı ulaştırılabilmektedir. Bilişim toplumunun yolunun açılması ve gerçekleşmesi, bilgi ve bilgi teknolojisinin bütünleşmesiyle sağlanacaktır. Bilişim teknolojisinin alt yapısı bilgisayar ve diğer iletişim araçlarına dayanır ancak bu teknolojide insani unsuru yok sayılamaz. Bu teknolojiler esasen insan aklının yansımasından başka bir şey değildirler. Bilişim teknolojisi, yaşamımızın her alanında her türlü işimizin yapılmasında bize yardımcı olmakla beraber bizi birçok angaryadan da kurtarmaktadır dedi.
     Açılış konuşmalarının ardından, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEOsu Memduh Boydak, Bir başarı hikayesi adlı sunum yaptı.
     İş hayatında başarıyı nasıl yakaladıklarını, kurumsal yapılarını hakkında bilgi veren Boydak, tecrübelerini etkinliğe katılanlarla paylaştı.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 1. Bilişim ve Teknoloji Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER