1. Dünya Aşı Haftası

1. Dünya Aşı Haftası -Gümüşhane Valisi Mayda: "Huzurlu toplum oluşturmak için sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirmek zorundayız"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, huzurlu toplum oluşturmak için sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirmek zorunda olunduğunu söyledi.
     Halk Sağlığı Müdürlüğünce "1. Dünya Aşı Haftası" dolayısıyla Toplum Sağlığı Merkezinde düzenlenen törene, Vali Maydanın yanı sıra Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Sağlık Müdürü Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aziz Ahmet Sürel, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, huzurlu toplum oluşturmak için sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirmek zorunda olduklarını belirterek, "Hastanelerimiz, sağlık sorunlarını karşılamak ve onlara çözüm üretmek üzere vatandaşlarımızın hizmetine amadedir ancak hedef, insanlarımız hasta olduktan sonra tedavi edilmesi değil önleyici sağlık hizmetlerinin daha aktif hale getirilmesidir. Hasta olmadan gerekli önlemlerin alınmasıdır" dedi.
     Bu anlamda aşı uygulaması amacının hem çocukların hem de yetişkinlerin hasta olmadan bağışıklık sistemlerini geliştirmek ve destek olmak olduğunu ifade eden Vali Mayda, şunları kaydetti:
     "Ülkemiz, diğer ülkelerde olduğu üzere her türlü önlemi almış ve uygulamaya koymuştur. Aşı uygulaması, tamamen ücretsiz yapılmaktadır. Devletimizin sağladığı bu imkanları halkımız etkin bir şekilde kullanarak, hem çocuklarını korumaları hem de toplumumuza sağlıklı nesiller katma yönünde destek olmaları önem arz etmektedir. Yaptığımız bu etkinlik, halkımızın duyarlılığını ve bilgisini artırmak üzere düzenlenmiştir. Bu nedenle devletimizin almış olduğu bu önleme vatandaşlarımızın da katkı koymasını bekliyorum."
     Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan ise hafta boyunca sektörler arası işbirliği ile aşılamanın önemi ve çocukluk dönemi aşı takvimi konularında bilgilendirme yapılacağını belirterek, "Sosyal mobilizasyon faaliyetleri düzenlenecek, bütün aile hekimleri tarafından aşı kayıtları tekrar gözden geçirilecek, aşısız ve eksik aşılı çocuklar tespit edilecek. Çocukların aşılanma durumları sorgulanarak aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde gereken aşıların uygulanması sağlanacaktır" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 1. Dünya Aşı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER