1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi -Kongrenin Strateji Danışmanı Oktay: -"Bu projedeki amaç çocuk ve medya ilişkisi arasındaki sorunları ortaya koymak, sorunlarla ilgili çözüm önerileri üretmek"


ESKİŞEHİR (A.A) - Hicret Özkan - 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Strateji Danışmanı Necmettin Oktay, projedeki amaçlarının çocuk ve medya ilişkisi arasındaki sorunları belirleyip, sorunlarla ilgili de çözüm önerileri üretmek olduğunu söyledi.
     Çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu etkilerinden yararlanmasına yönelik çalışmaların değerlendirileceği 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi öncesi 3 ilde gerçekleştirilecek olan odak grup toplantıları için kente gelen kongrenin stratejik danışmanı Necmettin Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kasım ayında "Çocuk ve Medya" konusunda bir kongre yapılacağını vurgulayarak, söz konusu kongre için bir strateji belgesi hazırlamak amacıyla grup toplantıları yaptıklarını belirtti.
     Oktay, bu belgeyle yol haritasının çizileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     "İstanbulda 100 kişilik bir paydaş toplantısında fikir ürettik. Bu toplantıda ürettiğimiz fikirleri Eskişehir, İstanbul ve Ankara olmak üzere 3 farklı şehirde odak grup çalışmalarıyla toparlayacağız. Bunun ardından bu bilgileri strateji belgesi haline getireceğiz. Böyle bir sürecin bir adımını Eskişehirde yapıyoruz."
     "Bizim görevimiz olumsuzlukları en aza indirmek" diyen Oktay, kongrenin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın himayelerinde, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu iş birliğinde gerçekleştirileceğini anımsatarak, şöyle devam etti:
     "Çocuk medya konusunda bir takım sorunlar var. Bu projedeki amaç çocuk ve medya ilişkisi arasındaki bu sorunları ortaya koymak, sorunlarla ilgili çözüm önerileri üretmek. Daha sonra belirlenen sorunları bir takım ulusal politikalar haline getirmek ve ilgili kuruşlara verip çözüm önerilerini de onlardan almak, yani bir ulusal politika belgesi oluşturmak bu projenin en büyük amacı. Aslında çocuk ve medya konusunun sadece olumsuz tarafı da yok olumlu yanları da oldukça fazla. Bizim görevimiz ise mevcut olumsuzlukları en aza indirmek."
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER