1. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı

1. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı yarın başlıyor


KARABÜK (A.A) - 1. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı, 11-13 Ekim tarihleri arasında Karabükte yapılacak.
     TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, alanında uzman kişilerin detaylı olarak raylı sistemleri masaya yatıracağı çalıştayda, ray inşaatı, ray üretimi, ray teknolojileri, raylı araçlar, yüksek hızlı trenler, metro ve hafif raylı sistemler, bojiler, raylı sistem standartları, optimizasyon, titreşim akustik, sinyalizasyon, bakım ve onarım, insan kaynakları ve raylı sistemlerde güvenlik ana başlıklarının ele alınacağı belirtildi.
     Açıklamaya göre, Türkiyede ilk raylı sistemler mühendislik bölümünün 2011-2012 eğitim-öğretim yılında açıldığı Karabük Üniversitesinin düzenleyeceği calıştaya, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, İstanbul Ulaşım Genel Müdürü Ömer Yıldız olmak üzere kamu kurum-kuruluşların ve özel sektörün yöneticileri katılacak.
     3 gün sürecek Çalıştay kapsamında ayrıca Karabük Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi fuaye salonunda Hicaz Demiryolu Sergisi açılacak.
    
     -Ray test istasyonu kurulması çalışmalarına başlandı-
    
     Karabük Üniversitesi ile TCDD işbirliğinin raylı sistemlerin her alanında devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, Kardemirde üretilen rayların test edilmesi için TCDD ve Kardemir işbirliğiyle Karabük Üniversitesinde Ray test istasyonu kurulması çalışmalarına başlandığı ifade edildi.
     Açıklamada, Karabük Üniversitesi bünyesinde Türkiyenin ilk Demir-Çelik Enstitüsü ile Raylı Sistemler Mühendisliği kurularak raylı sistemler teknolojisinin daha verimli, daha hızlı, daha ekonomik ve sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla bu alanda yetişmiş teknik eleman ihtiyacının karşılanmasının hedeflendiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Arife Yıldız Ünal
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber 1. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER