1

1-7 Ekim Emzirme Haftası -Ünye Sağlık Grup Başkanı Araz: -Anne sütüyle beslenen çocuklar daha az hastalanıyor


ORDU (A.A) - Ünye Sağlık Grup Başkanı Engin Araz, anne sütüyle beslenen çocukların daha az hastalandıklarını söyledi.
     Araz, AA muhabirine 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, emzirmenin hem çocuk sağlığının hem de anne sağlığının korunmasında rol aldığını belirtti.
     Yeni doğan bebek için en uygun besinin anne sütü olduğunu vurgulayan Araz, şunları kaydetti:
     Bir toplumun geleceği, sağlıklı bireyin varlığı ile süreklidir. Çocukların sağlıklı olarak dünyaya gelmesi ve yetişmesi için annelerin gebe ve emziklilik döneminde, fetal gelişme, süt yapımı, besinlere olan gereksinimin artması ve buna bağlı olarak yeterli ve dengeli beslenmeleri ve sağlıklarını korumaları konusunda bilinçlendirilmeleri gerekmektedir. Yeni doğan bebek için en uygun besin anne sütüdür. Anne sütü bebeğin sağlıklı olması, tüm besin ögesi gereksinimini karşılaması, kolay sindirilebilmesi ve hastalıklara karşı koruması açısından yeri doldurulamaz bir besindir. Anne sütüyle beslenen çocuklar daha az hastalanıyor.
     Emzirmenin anne sağlığını da koruduğunu ifade eden Araz, Emziren annelerde göğüs kanseri, yumurtalık kanseri, kemik erimesi ve kansızlık oluşumu azalır. Anne sütü doğum sonrası rahmin eski haline dönmesine yardımcı olur dedi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER