1

1-7 Nisan Kanser Haftası -Vali Muammer Bey İlkokulunda konferans düzenlendi


SİVAS (A.A) - 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla, Vali Muammer Bey İlkokulunda Kanserde Farkındalık konulu konferans düzenlendi.
     İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kanserle Yaşam ve Dayanışma Derneğince (KAYADER) düzenlenen konferansta, okul öğrencilerine ve velilere kanserle yaşam ve savaş hakkında bilgi verildi.
     Konferans öncesinde KAYADER tarafından il genelinde düzenlenen kanserde farkındalık konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, KAYADER Başkanı Prof. Dr. Sema Arıcı ve Türk tiyatro ve film sanatçısı Özlem Türkad tarafından ödülleri verildi.
     İlter, burada yaptığı konuşmada, farklı gruplarda farkındalık yaratabilmek için bir takım çalışmalar düzenlediklerini belirtti. Çalışmalarına destek verenlere teşekkür eden İlter, düzenlenen konferansta katılımcılara kanser hastalığını anlatmayı ve onlarda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
     Türkad da bilinmeyen şeylerin insanı korkutacağına işaret ederek, kanserin kötü bir hastalık olduğunu ancak onunla yaşamanın bir yolunu bulmak gerektiğini söyledi. Türkad, kanser haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere destek olmak amacıyla Sivasa geldiğini ve bundan mutluluk duyduğunu belirtti.
     Okul Müdürü Erdoğan Aytak da etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Sema Arıcı kanserde farkındalık konulu konferans verdi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Tuba Karahan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER