10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Düzce Valisi Yılmaz: Çağdaş dünyanın bir gelişmişlik ölçüsü olarak kabul ettiği insan hakları alanında vardığımız noktayı hiçbir zaman yeterli görmeden, hep daha iyiye, daha güzele ulaşma


DÜZCE (A.A) - Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Çağdaş dünyanın bir gelişmişlik ölçüsü olarak kabul ettiği insan hakları alanında vardığımız noktayı hiçbir zaman yeterli görmeden, hep daha iyiye, daha güzele ulaşma yönünde çabalarımız sürdürülecektir dedi.
     Yılmaz, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 1948 yılında kabul edilmesinin yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincini yaşadıklarını anlattı.
     Bildirgenin, insanın doğuştan sahip olduğu vazgeçilemez ve devredilemez haklarını düzenlediğini aktaran Yılmaz, En temelde yaşama hakkından başlayarak her türlü siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hakları kapsayan insan hakları, gün geçtikçe yeni nesil hakları da tanımakta ve kapsama alanı içine almaktadır diye belirtti.
     Mesajında insan hak ve özgürlüklerin teminat altına alınması ve her türlü adaletsizliklerin giderilmesi noktasında, katedilmesi gereken birtakım mesafelerin olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
     Ülkemizde bu alanda her gün önemli kazanımlar sağlanmaktadır. İlimizde de öncelikli bir konu olarak ele alınan insan hakları alanında, tüm bireylerimizin yanında kadınlarımızın, çocuklarımızın, engellilerimizin ve tüm dezavantajlı kesimlerin bu haklarını en geniş biçimde kullanabilmeleri için yoğun çalışmalar yapılmaktadır.
     İnsan haklarının devletçe ve yasal düzenlemelerle güvence altına alınmış olmasının yanında, toplumun ve birey hayatının her noktasında yaşama geçirilmesinin de gerekli olduğu göz ardı edilmemelidir.
     Çağdaş dünyanın bir gelişmişlik ölçüsü olarak kabul ettiği insan hakları alanında vardığımız noktayı hiçbir zaman yeterli görmeden, hep daha iyiye, daha güzele ulaşma yönünde çabalarımız sürdürülecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm insanlığının bu önemli gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER