10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü


IĞDIR (A.A) - Iğdır Valisi Ahmet Pek, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Vali Pek, mesajında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilişinin 64. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.
     İnsan haklarının ortak çağdaş temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye taşıyan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin, temel hak ve özgürlükler alanında bir başlangıç niteliği taşıdığını ifade eden Pek, şunları kaydetti:
     Beyanname, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. Buna göre herkes dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasal ya da başka bir görüş, doğuş, servet ya da benzeri başka bir statü gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin bu beyannamede ileri sürülen tüm hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde istifade eder. Özellikle son yıllarda, ülkemizde insan hak ve özgürlüklerin korunması ve bu hakların teminat altına alınması için yasal düzenlemelere ve bu düzenlemelerin uygulanmasına büyük önem verilmektedir.
     Vali Pek, insan haklarının korunması ve insan hakları ihlallerinin araştırılması amacıyla ülke genelinde olduğu gibi Iğdırda da İnsan Hakları İl ve İlçe Kurulları oluşturulduğuna dikkati çekerek, Bu kurullarda kamu görevlilerinin yanı sıra çoğunlukla yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer almakta, yapılan başvurular değerlendirilerek, vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmektedir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER