10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Zonguldak Valiliği önündeki törende, Atatürk Anıtına çelenk sunulması ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, yaptığı konuşmada, insan haklarının başkalarının haklarına saygılı olmayı gerektirdiğini söyledi.
     İnsan haklarının tüm insanların hak ve saygınlık açısından eşit ve özgür olarak doğduğu anlayışa dayandığını ifade eden Aylanç, şöyle konuştu:
     İnsan hakları her bireye bağımsız seçim yapma ve yeteneklerini geliştirme özgürlüğü sağlar. İnsanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkını düşünme, eğitim öğretim, çalışma ve iletişim gibi diğer haklar desteklemektedir. İnsan hakları kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır. İnsanın insana hükmetmesi ve onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilmeyecek bir davranıştır. Bu tür ayrımların yapıldığı toplumlarda kavga, çatışma isyan eksik olmamıştır. İnsan haklarına saygı göstermeyen kişi ve milletler asla barışı sağlayamamıştır.
     Aylanç ve İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, daha sonra Vali Erol Ayyıldız ve belediye Başkanı Muharrem Akdemiri ziyaret etti.
     Bu arada Atatürk Anıtına çelenk sunulması sırasında bir sokak köpeği törende ilginç görüntü oluşturdu.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER