10 Kasım Atatürkü Anma Günü

10 Kasım Atatürkü Anma Günü -Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlu: -Atatürkün, Türk milletine bırakmış olduğu mirası geleceğe taşıyarak, bağımsızlığımıza ve yurdumuza her şartta sahip çıkmamız gerekir


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Atatürkün, Türk milletine bıraktığı mirası geleceğe taşıyarak, bağımsızlığa ve yurda her şartta sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.
     Berberoğlu, Atatürkün vefatının 74. yıl dönümü nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, Atatürkün, yaşamını Türk milletine ve bağımsızlığına adayan, milleti ile birlikte, Kurtuluş Savaşında tarih önünde büyük bir zafer kazanarak, tarihin akışını değiştirmiş, gerçekleştirdiği devrimlerle aydınlık bir geleceğin kapılarını açmış büyük bir lider olduğunu ifade etti.
     Gücünü milletine olan sevgisinden, inancından ve güveninden alan Mustafa Kemal Atatürkün başarılarının, özgür ve bağımsız yaşamak isteyen diğer milletlere de yol gösterici olduğunu belirten Berberoğlu, şunları kaydetti:
     Cephelerde kazandığı zaferlerle büyük bir asker olduğunu kanıtlayan Mustafa Kemal, Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesiyle dünya barışına da önderlik yapmıştır. Bugün üzerinde yaşadığımız modern Türkiye Cumhuriyetinde bağımsız ve özgür bireyler olarak, Mustafa Kemal Atatürkün fikirlerine ve gerçekleştirdiği inkılapları sahiplenerek, mirasını geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda binlerce şehit verdiğimiz vatanımıza ve bağımsızlığımıza her şart altında sahip çıkmak, cumhuriyetimizin değerlerini, kazanımlarını, her şartta korumak, kollamak ve yeni nesillere aktararak sonsuza kadar yaşatmak asli görevimizdir. Türk milleti, geçmişten gelen ortak duygularını, birlik ve beraberliğini, en önemli değeri olan cumhuriyeti ileriye taşımaya kararlıdır. Türk milleti, Atatürkün düşüncelerinden, ilke ve inkılaplarından güç alarak ilerlemesini devam ettirecek, ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını gösterecektir.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 10 Kasım Atatürkü Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER